НОВИНИ

Творци работиха под мотото "Арсенал"

50 творци от 30 държави превърнаха Русе в сцена, на която представиха своите арт инсталации и изложби. Те работиха заедно в рамките на 25-ото издание на фестивала „Процес – Пространство”.

bnt avatar logo
от Д. Василева, Г. Пенчева
16:30, 13.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Над 400 са творците, пожелали да участват във форума. Международно жури е отсяло 25 артисти, познати с участието си във фестивала в предходни години и 25 нови автори. В Дом „Канети” на улица „Славянска” в Русе бяха подредени голяма част от изложбите, фотоколажите и арт инсталациите. Някои от авторите не са се познавали, но това не им е попречило да подготвят и създадат общи проекти. Мотото, което събра художниците тази година е „Арсенал”.

Пенка Минчева - съорганизатор на изложбата: „Темата я избрахме заради богатството на различни видове изразни средства. Арсенал от начини, с които всеки творец може да се изрази. Пърформанси, видео инсталации, звук, картини, скулптури.”

Въображението на някои от творците излезе извън пространството на Дом Канети, те направиха своите инсталации пред сградата и на улицата. Изложбата от фестивала „Процес – Пространство” може да бъде разгледана от утре в галерията на Дружеството на русенските художници на улица „Борисова“ 6, където ще остане до 28 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Кралев се включи в тренировката на националния отбор по бокс
Министър Кралев се включи в тренировката на националния отбор по бокс
Microsoft закупи „LinkedIn” за 26,2 милиарда долара
"Microsoft" закупи „LinkedIn” за 26,2 милиарда долара