НОВИНИ

Учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти

Американски учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти - към приема им задължително трябва да прибавим и витамин D. Порталът цитира публикация на специалисти от Харвардския университет в специализираното издание "The Journal of Nutrition".

bnt avatar logo
от БТА
13:39, 03.03.2017
5038
Чете се за: 00:26 мин.
Още
учени съветват правилно консумираме млечните продукти

Експертите отчитат факта, че консумацията на мляко и на млечни продукти, като сирена, кашкавали и кисело мляко в зряла възраст, намалява загубата на плътността на костната тъкан. Това е най-видимо в областта на бедрата и на гръбначния стълб. Ефектът е още по-добър, ако хората от споменатата възрастова група приемат успоредно с тези продукти и добавки, съдържащи витамин D.

Тези биологично активни вещества стимулират усвояването на калция, съдържащ се в млякото и продуктите на негова основа. Този елемент е една от главните градивни структури на костната тъкан. Специалистите са убедени, че съчетаният прием на витамин D с млечни продукти може да подобри качеството на живота на над десет милиона американци на възраст над 50 години. Те са диагностицирани с остеопороза - заболяване, характерно с ниската маса на костната тъкан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради кампания на БНТ: Показаха първообраза на българския трибагреник в НВИМ
Заради кампания на БНТ: Показаха първообраза на българския трибагреник в НВИМ
Националният празник в страната (СНИМКИ и ВИДЕО)
Националният празник в страната (СНИМКИ и ВИДЕО)