НОВИНИ

Удължиха на 72 часа мярката на виновника за пожара и взрива в Дупница

Удължиха на 72 часа мярката на бившия военен, който предизвика пожар и взрив в Дупница в понеделник вечерта. При обиска в дома на 76-годишния Николай Паунов бяха открити 200 броя капсул-детонатори и 5 кг взривно вещество. А огнеборците са гасили пожара, докато гърмят боеприпасите.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
16:20, 19.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Пръв пламъците в постройката, залепена до къщата, вижда съседът Войн Войнов, който живее на втория етаж. Подава сигнал на телефон 112 и се втурва да гаси.

Войн Войнов: Слизайки надолу по стълбите, се опитах да го събудя човека, той не чува. Може би седмата кофа, която тръгнах да хвърля, се чуха вътре гърмежи, хвърлях това и излязох навън.

Огнеборци от Районната служба в Дупница потушават пожара само за 20 минути, а с евакуацията на живеещите наблизо хора е предотвратено по-голямо бедствие.

Иван Шаварски, началник на дежурната смяна в РС ПБЗН - Дупница: Гореше навес-барака, в който човекът складирал бензин, моторни триони, шлайфове. Почнахме да действаме под опасност от взрив, крихме се зад една колона, след това пълзешком продължихме напред.
Войн Войнов: Лично аз живея в тази къща, откакто съм се родил, благодаря им на тях, че не можа да стане по-лошото.

От полицията в Кюстендил казаха, че Николай Паунов е настанен в болница с леки изгаряния. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на взривни вещества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиняват директор на пловдивско училище, че е ударил дете в час
Обвиняват директор на пловдивско училище, че е ударил дете в час
Според Нинова да се пътува с винетки около София е решение на Борисов
Според Нинова да се пътува с винетки около София е решение на Борисов