НОВИНИ

Улици в квартал „ДЗС” се нуждаят от ремонт

Улици в квартал „ДЗС” в Русе се нуждаят от спешен ремонт. Хората се оплакаха, че трудно стигат до домовете си заради огромните дупки. От местната управа обясниха, че ремонтът е в програмата за следващата година.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
18:20, 28.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Тази година в квартала е била преасфалтирана улица „Чинар”. Специална машина близо месец е запълвала най-големите дупки и на други места в „ДЗС”, казаха от местната управа. Хората обаче искат да се ремонтират и други улици. Например, „Здравец”, където няколко семейства са принудени да газят в кал, заради дупките.

Красимир Манев
„Ние се намираме на улица „Здравец”, благоприятните условия вече ги няма. Ние имаме желание тези пари, които се влагат за данъци да бъдат употребени така, че колите ни да не ходят в тия лодки и ние, да не газим кал, защото тука минават и детски колички.”
Пенчо Василев
„Да не са тия дупки, да си чупим колите, защото ние сме бедни. Като отидем да я направят, те искат майка си и баща си.”

В подобно положение била и улица „Листопад”. Хората поискали от кметския наместник в квартала, дупките да бъдат запълнени преди зимата.

Тодор Тодоров
„Той отговаря, няма пари.”

От местната управа казаха за БНТ 2, че предстоят още ремонти в квартала. Предвидено е запълване и на дупките по улica „Здравец”, но това ще се случи напролет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тристранният съвет обсъжда бюджета за догодина
Тристранният съвет обсъжда бюджета за догодина
Спортните бази във Варна остават недостъпни за хората с увреждания
Спортните бази във Варна остават недостъпни за хората с увреждания