НОВИНИ

​Варненски рокери подариха благотворителен обяд на социално слаби семейства

Рокери от Варна подариха благотворителен обяд за възрастни хора и социално слаби семейства. Тъй като обществените трапезарии не работят в празничните дни, мотоклубовете обединиха усилия, за да направят празниците на хората в неравностойно положение спокойни и усмихнати.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
19:44, 26.12.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Организатор на благотворителния обяд е мото клуб „Дивите деца“, като към него се присъединиха всички варненски рокерски клубове. Така хора с различни професии, но обединени от любовта им към тежката музика и моторите за няколко часа се превърнаха в готвачи и сервитьори.

Пламен, мото клуб „Дивите гарги“: Дошли сме тук днес да помогнем на „Диви деца“ с тяхната организация, с благотворителния им обяд и да направим много хора щастливи на Коледа.
Владимира Чакова: Рокерите са мои приятели от много години и винаги се включвам във всяка една благотворителна инициатива с най-голямо удоволствие, защото сме добри хора и се опитваме да помагаме.
Димитър Лазаров, мотоклуб „Дивите деца“: Това че сме облечени малко по-страшно на вид не значи, че не сме хора като всички останали.

Салата, три вида супа, скара и плод за десерт приготвиха рокерите за около 300 души. Много от тях се хранят в обществения стол в квартал „Младост“, който обаче не работи на 25 и 26 декември.

Татяна Томова: Прочетохме тук на една табела... На приюта за бездомни, че хората искат да направят едно уважение, да дадат на бедните хора храна. Затова много искаме да им благодарим на хората, да са живи и здрави и Господ здраве да им дава.
Трифон Димитров: Живея до един от рокерите тука, никога не съм получавал такова нещо във Варна. Бобът е по-хубав и по-добре приготвен от този, който приготвям аз. Много точен.

По време на благотворителния обяд рокерите събираха и консерви, които да дарят на приюта за бездомни хора във Варна. Там няма обособена кухня и затова няма как да се дари топла храна. Затова пакетираните продукти и консервите винаги са добре дошли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без елха, но с коледно настроение посрещат празниците в село Краище
Без елха, но с коледно настроение посрещат празниците в село Краище
Министерството на културата спря събарянето на къщата генерал Рачо Петров
Министерството на културата спря събарянето на къщата генерал Рачо Петров