НОВИНИ

Венецуела забрани сериал за Уго Чавес

Венецуелските телевизионни зрители няма да могат да видят сериал на "Сони пикчърс" за бившия президент на страната Уго Чавес. За съответното решение съобщи днес Националната комисия по телекомуникации. Премиерата на сериала El Comandante с колумбийския актьор Андрес Пара в главната роля се състоя в Колумбия на 30 януари и днес ще започне да се показва в други страни в Латинска Америка.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:14, 31.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
венецуела забрани сериал уго чавес

Според директора на Националната комисия по телекомуникации Андрес Мендес, сериалът е оскърбление за паметта на команданте Уго Чавес. Той призова от страницата си в социалната мрежа Инстаграм да се съобщава в комисията, ако някой кабелен оператор излъчва сериала. Според Мендес, "негодници от международните медии не могат и никога няма да могат са справят с революционните идеали."

Уго Чавес дойде на власт във Венецуела през 1999 г. След като през юни 2011 г. кубински специалисти откриха, че има злокачествен тумори, той премина през няколко курса лечение в Хавана, претърпя няколко операции, но не може да се справи с болестта. На 5 март 2013г. Чавес почина в Каракас. Саркофагът с тялото му е поставен в Музея на революцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
21-ия София Филм Фест започва на 9 март
21-ия София Филм Фест започва на 9 март
Меркел и Льовен осъдиха наложените от Тръмп ограничения на миграцията
Меркел и Льовен осъдиха наложените от Тръмп ограничения на миграцията