НОВИНИ

Военноморските сили на България навършват 140 години

Юбилеят ще бъде отбелязан с изложба в Националния военноисторически музей, която ще бъде открита днес, и конференция, посветена на 140-годишнината от създаването на военноморските ни сили. Тя ще бъде открита с доклад на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който гостува в студиото на "Сутрешен блок".

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 09.04.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС: Равносметката (за тези 140 години - б.р.) е изключително положителна, защото с право можем да кажем, че военноморските сили на република България са играли ролята на защитник на националните интереси в продължение на цялото си съществуване.

Контраадмирал Петев изтъкна, че военноморските сили освен отбранителната функция, която изпълняват, пряко влияят върху икономическия просперитет на Третата българска държава в края на 19 век.

Контраадмирал Митко Петев: Мисията на Военноморските сили е да защитава морския суверенитет на Република България и националните интереси в морските пространства.

В своя доклад днес контраадмирал Петев ще представи в ретроспекция основните моменти в историята на Военноморските сили, както и характерните черти и традициите, създадени по време на 140-годишното им съществуване.

Целият разговор гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт на три железопътни гари започва в София
Ремонт на три железопътни гари започва в София
Община Слатина проверява имота на Пламен Георгиев
Община Слатина проверява имота на Пламен Георгиев