НОВИНИ

Върховният комисар на ООН за правата на човека е на визита във Венецуела

Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет призова правителството и опозицията във Венецуела да загърбят политическите си различия и да намерят изход от кризата.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:41, 22.06.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Бачелет беше на тридневно посещение в страната. Тя се срещна с президента Николас Мадуро и лидера на опозицията Хуан Гуайдо.

Бачелет призова да бъдат освободени онези, които са "упражнявали гражданските и политическите си права" по време на протестите. Тя приветства решението на Мадуро да покани двама представители от Върховния комисариат по правата на човека да пребивават трайно в страната, за да могат да съветват правителството и да следят за нарушения.

Мишел Бачелет, върховен комисар на ООН за правата на човека: Приканих лидерите от целия политически сектор да се опитат да намерят начин да се справят с предизвикателствата и със страданието на народа на Венецуела. За да се получи трябва да бъдат чути всички гласове, кризите могат да бъдат решени единствено и само с откровено, смислено и съвместно участие на всички представители на обществото. За това призовах политическите лидери да участват конструктивно във всеки опит и усилие за решаване на кризата във Венецуела.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп заяви, че не се стреми към война с Иран
Доналд Тръмп заяви, че не се стреми към война с Иран
Редакцията на вестник „Дума“ осъмна с разбита врата
Редакцията на вестник „Дума“ осъмна с разбита врата