НОВИНИ

Борисов: Всички полицаи и пожарникари в Хитрино ще бъдат наградени

Премиерът Бойко Борисов заяви, че всички полицаи и пожарникари, които работят в Хитрино, ще бъдат наградени. Момчетата, които са участвали и всички от пожарната, полицията, да не пропусна някой, ще бъдат наградени. На г-жа Бъчварова съм ѝ разпоредил, подготвят списъци началниците. На всички ще се даде и парична награда. Това заяви пред журналисти в Хитрино министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

борисов всички полицаи пожарникари хитрино бъдат наградени
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 13.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Във връзка със възстановяването на щетите, той обясни: „Строителите, с архитект, с конструктор ще седнат с който и да е собственик и ще го одобрят. Те са разбрани хора, половината са строители. Знаят какво е да изливаш основи на минус 3 градуса. Така че напролет ще имат къщи със сигурност. Парите са им по сметката, какво има да се съмняват дали ще стане или не“, заяви Борисов. Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадиона, който също е засегнат при инцидента. „И затворници сме приготвили, проверени с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици“, обясни още премиерът.

На въпрос кога евакуираните жители ще могат да се приберат по домовете си, Борисов отговори: „В момента, в който кажат прокурорите. Ако пресираме, не искам след това в съдебния процес ще им паднат разследванията. Ще кажете, че някой ги е прикрил. Чакаме. Кажат ли ни, кранове, гондоли, всичко е на място и чакаме разпореждане. Не може да нарушим процеса“.

Премиерът отказа да коментира информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. "Нищо друго не ме интересува в момента от това, да започнем да вдигаме цистерните", заяви Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певицата Адел спечели две музикални награди на Би Би Си
Певицата Адел спечели две музикални награди на Би Би Си
Мъж бе арестуван в Испания за подготовка на терористичен акт
Мъж бе арестуван в Испания за подготовка на терористичен акт