НОВИНИ

Задържаха четирима души за пране на пари и укриване на данъци в Разград

Четирима души бяха задържани за пране на пари и укриване на данъци при специализирана полицейска операция в Разград. При обиските са иззети близо 1 млн. лв, луксозни автомобили и злато.

bnt avatar logo
от Петър Петров
19:16, 06.08.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тайникът бил в стена, скрит зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, където са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 хил. лв., черна техника и три луксозни автомобила.

Криминално проявеният за данъчни престъпления мъж е привлечен като обвиняем, съобщиха от Окръжната прокуратура в Разград.

Останалите трима задържани са 22-годишният му син, баща му и жена, с която мъжът живее на семейни начала.

;
Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград: Всички те ще бъдат привлечени за осъществяване на престъпления против финансовата и данъчната система. Това са укриване на данъци, което е самостоятелно основание за осъществяване на другия признак на престъплението по чл. 253 от НК - пране на пари. Това са мръсни пари. Образуването на това дело започна с анонимно телефонно обаждане на личния ми телефон, който е на сайта на прокуратурата.

От събраните до момента доказателства, става ясно, че въпреки няма никакви доходи в България, имотната фамилия от Ясеновец притежава къщи и гараж в селото, магазин, апартаменти и фризьорски салон в Разград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ обяви Китай за валутен манипулатор
САЩ обяви Китай за "валутен манипулатор"
БСП разкритикува правителството за мерките срещу африканската чума
БСП разкритикува правителството за мерките срещу африканската чума