НОВИНИ

Заловиха камион с наркотици и двама нелегални имигранти

52 килограма хероин за близо 4 милиона лева откриха митническите служители на граничния пункт "Лесово". Задържани са и двама нелегални мигранти, които били привързани към шасито на камион с турска регистрация.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
18:52, 29.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По документи тежкотоварният камион превозвал стелажи. При щателна проверка в специално хале са открити двамата нелегални иракчани, които били привързани с кожени колани към специално приспособление с релси под камиона. Тайникът бил така направен, че при рутинен оглед на товарния автомобил, релси не се виждали. Те можело да бъдат забелязани само, ако камионът се качи на платформа. Шефът на Агенция „Митници" определи това като иновативен подход.

Георги Костов, директор на Агенция „Митници": Пристъпя се към задържане на двамата незаконно проникнали, а в близост до тях в два черни сака, също прикрепени към долната част на фургона на товарния автомобил, са два черни сака, в които е въпросното количество наркотици.

Задържани са и двамата турски граждани, които са управлявали товарния автомобил, в който бил наркотикът и нелегалните мигранти. През последните 10 дни на "Лесово" са заловени и 1 кг. златни накити, над един тон тютюн за наргиле и цигари без бандерол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Преди голямото изкачване
ДРУГИТЕ новини: Преди голямото изкачване
Промени в учебниците и техните формати за новата учебна година
Промени в учебниците и техните формати за новата учебна година