НОВИНИ

Започна тридневната конференция на групата "Билденберг"

Днес беше поставено началото на тридневната конференция на групата "Билдерберг" в Монтрьо, Швейцария. На международният форум ще заседават около 130 световни лидери, включително и представители от България, Полша и Турция. Вижте подробностите около международното събитие, което продължава да бъде обект на множество конспиративни теории още от началото му през 50-те години на миналия век.

bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 30.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Тридневната конференция в Монтрьо се провежда при закрити врати, няма да има изявления пред журналисти и прескоференции.

Една четвърт от участниците тази година са жени. Всички идват без придружител и на собствени разноски и остават в хотела до края на събитието.

В списъка с участници са бивши и настоящи дипломати като Херни Кисинджър и Майк Помпео, холандският премиер Марк Рюте, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, шефовете на Гугъл, Майкрософт, Креди Сюиз и Рош.

Групата "Билдерберг" се самоопределя като инструмент за насърчаване на диалог между Европа и Северна Америка. Форум за неформални дискусии, по време на който всеки участник говори от свое име, без да представя определено правителство или институция.

Сред темите са бъдещето на Европа, политиките на Китай и Русия, както и климата, изкуствения интелект, усвояването на космоса и бъдещето на капитализма.

Заради конспиративни теории за световно правителство в сянка, форумът се трансформира от потайна в дискретна организация и отняколко години поддържа скромен сайт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луиджи ди Майо остава лидер на Движение Пет звезди
Луиджи ди Майо остава лидер на Движение "Пет звезди"
Кристалина Георгиева отрече слуховете, че ще стане председател на Еврокомисията
Кристалина Георгиева отрече слуховете, че ще стане председател на Еврокомисията