НОВИНИ

Започва разширяването на път Мездра - Ботевград

Край Мездра започна дългоочакваното изграждане на разширението на международното шосе Е79 в участъка до Ботевград. Тъй като тук теренните условия са най-сложни, 33-километровата отсечка е разделена на два лота. Новият път ще е скоростен, с две платна с по две ленти в двете посоки. Общата стойност е близо 267 милиона лева, а срока за изпълнение до края на 2022 година.

започва разширяването път мездра ботевград
bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 22.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

След близо двайсет години отлагане бе даден старт на цялостната реконструкция на един от най-опасните пътища у нас. В този участък от Е79 ежедневно преминават десетки хиляди леки автомобили и тежки камиони към и от "Дунав мост 2". Известен е и с многобройните катастрофи, заради натоварения трафик и по тесния път.

Малин Каменов, шофьор: Много добре ще е, да се спрат жертвите, това е най-важно. На 26 септември загина мой племенник при Люти дол, само на 25 години.
Милен, шофьор: Надявам се да свърши по-скоро. Какво да ви кажа – като гледам, ще има доста задръствания.

В момента се извършват подготвителните работи за обезопасяване на обекта, поставяне на знаци, премахване на горния хумусен слой. Предвижда се по трасето да бъдат построени два тунела и няколко пътни възела, които ще изнесат транзитния трафик извън населените места.

Засега ремонтите дейности са извън пътното платно и не затрудняват движението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японският император официално се възкачи на трона
Японският император официално се възкачи на трона
Представиха най-бързия автомобил в света, който достига скорост от 800 км/ч
Представиха най-бързия автомобил в света, който достига скорост от 800 км/ч