НОВИНИ

Започва второто издание на фестивала "Бургас джем"

Няколко часа ни делят от откриването на най-голямото музикално събитие в Бургас това лято - пристанището в морския град за втори път става домакин на китарния фестивал "Бургас джем". Той събира прочути китаристи от цял свят и дава възможност на всеки непрофесионалист да се качи на сцената с акустичната си китара, и да вземе участие в изпълнението на общата песен, с която фестът ще бъде закрит.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
10:05, 07.07.2018
Чете се за: 01:09 мин.
Още

40 професионални изпълнители ще излязат самостоятелно или в групи на фестивалния подиум. Организаторите обещават страхотно настроение, най-добрия звук и осветление и най-добрата сцена, която може да събере повече от сто китаристи заедно, и приканват тийнейджърите да вземат и дядовците си.

Тонрежисьорът Данаил Данаилов-Дидо обеща, че качественият звук няма да пречи на тези, които искат да спят.

Данаил Данаилов-Дидо, тонрежисьор: Видяхме, че добре се прие миналата година този фестивал, очакваме много повече хора, затова звукът е много повече, отколкото беше миналата година.

Компактната фестивална зона с много възможности за купуване на храна, напитки и сувенири ще бъде обособена само за пешеходци.

Димитър Маджаров, община Бургас: Тези, които идват, да не носят обемист багаж, да нямат остри предмети, защото няма да бъдат допуснати във фестивалната зона. Хората, които могат и искат да дойдат с китара на фестивала, ще бъдат допуснати безплатно на фестивала, т.е. това ще им е билетът за влизане.

След силната миналогодишната прощъпулка, тази годинафестивалът обещава изключително разнообразна и дълга повече от осем часа програма.

Светослав Михайлов, мениджър на фестивала: Новото, което правим тази година е, че има един дръмбатъл между китаристите, който ще бъде между Стунджи и Николай Тошев, българските изпълнители са Бисер Иванов, Николо Коцев, Александър Мариновски, Васил Първановски, Славчо Николов и разбира се, най-голямата звезда е Газ Джи, който ще бъде хедлайнер на фестивала.

Петър Генчев, организатор: Ще се качи тук Сашо от "Сигнал", свикнали сме да го гледаме в рамките на "Сигнал", само че Сашо този път ще свири три парчета на Джо Бонамаса. Всеки един китарист ще може да се изяви самостоятелно, извън рамките на групите, от които го познаваме. Очаква ни страхотно свирене наживо на "Бургас джем". Това е.

Песента, която накрая всички ще изсвирят заедно, е "Хей, Джо" на Джими Хендрикс. В 16.30 ч вратите на фестивалния център ще бъдат отворени. В 17 ч първите китари ще звъннат - само на десетина метра от морето в Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готови ли сме за еврото или ни чака нов финансов трус - говори Стефан Софиянски
Готови ли сме за еврото или ни чака нов финансов трус - говори Стефан Софиянски
Защо Китай иска да инвестира в България - обяснява експертът Кръстьо Белев
Защо Китай иска да инвестира в България - обяснява експертът Кръстьо Белев