НОВИНИ

17-годишен бежанец е задържан за нападението с нож в центъра на София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:33, 25.09.2022
Чете се за: 04:32 мин.
У нас
Слушай новината

Продължаваме да следим случая за намушканото с нож 16-годишно момче в София, за който ви съобщихме вчера - 17-годишен младеж със статут на бежанец е задържан за престъплението, а оръжието е иззето, информираха от Софийската районна прокуратура. Според близките на момчето обаче нападателите са били трима. Като един от тях те посочиха племенника на Нидал Алгафари - Ахмад.

Петък. Късният следобед. Група приятели, сред които 16-годишният Кристиян и неговият по-голям приятел Любомир, тръгнали към парк в района на улица "Пиротска". По пътя срещнали три момчета, които тръгнали с агресия към тях. Конфликтът се потушил, докато двете компании се засекли отново в магазин за сандвичи.

"Тримата нападатели станаха агресивни, започнаха да ни атакуват, след което единият изтича зад барплота, взе един нож и ни скочи директно ето така да ни наръга. След което аз и Кристиян излязохме от магазина, за да не пострадаме и тръгнахме директно към парка", заяви Любомир Алексиев - очевидец и приятел на раненото момче.

Забелязали обаче, че след тях тичат момчетата от другата компания. Така въпреки опитите на Любомир да защити Кристиян, ученикът бил ранен с ножа от момче на име Бара.

"Само видях как ножът му влиза целия толкова нож някъде, тук в тази област, след това Кристиян си вдигна тениската, висеше му нещо и си го държеше с ръка. После Ахмад Алгафари продължи да го удря в раната, където е наръган", разказа Любомир Алексиев - очевидец и приятел на раненото момче.

"Той не е могъл да се защитава по никакъв начин. Ударите са били многократни. Просто страшна жестокост. Това, което разбрах наскоро нападението е спряло, защото очевидци се обадили на 112", заяви Иво Вълков - баща на раненото момче.

След операция, състоянието на Кристиян се стабилизира, в момента той все още е в реанимация. Семейството му са направили свое разследване на инцидента, а бащата е говорил с много свидетели, проучил и нападателите.

"Задържан е само единият палестински гражданин, който доколкото разбрах няма постоянен адрес. Интересното е защо е освободен единият от основните извършители - Ахмад Алгафари, най-агресивният, той е пълнолетен", заяви Иво Вълков - баща на раненото момче.

За "По света и у нас" Нидал Алгафари потвърди, че един от замесените в скандала е негов племенник. Той заяви, че в такива ситуации има две страни и поради тази причина правораздавателните органи са тези, които трябва да преценят каква е истината. От прокуратурата заявиха, че на този етап обвинение за средна телесна повреда е повдигнато на чужд гражданин със статут на бежанец.

"В хода на разследването са били задържани и други български граждани, които впоследствие са разпитани като свидетели и са били освободени. Към настоящия момент не са събрани доказателства други лица да са участвали в извършването на деянието. Събрани са доказателства за участието на едно единствено лице към нанасянето на телесната повреда", заяви Георги Иванов - прокурор.

И докато текат експертизите, от обвинението призоваха, ако има още свидетели на инцидента, да се обърнат към Софийската районна прокуратура, защото техните показания биха помогнали за разкриването на обективната истина.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски обеща подкрепа за всеки руски войник, който се предаде в плен
Зеленски обеща подкрепа за всеки руски войник, който се предаде в плен
Младен Кръстаич и Кирил Десподов: Излизаме за победата
Младен Кръстаич и Кирил Десподов: Излизаме за победата