НОВИНИ

Ивайло Ивков: Левски стои зад декларацията си

ивайло ивков левски стои декларацията
bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 25.09.2022
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков говори специално за зрителите на предаването "Арена спорт", в което коментира напрежението между "Синия клуб" и БФС, след като на отбора му бе наложено наказание да играе един домакински двубой пред празни трибуни заради поведението на своите фенове по време на Вечното дерби срещу ЦСКА.

Ивков коментира още и благотворителния двубой, който Левски ще изиграе този следобед в Карлово в подкрепа на пострадалите от наводненията в региона.

"Това е, може би, най-приятната задача откакто съм изпълнителен директор на Левски, а именно организацията на това събитие. Разбира се, поводът е неприятен, но аз се надявам това събитие да вдъхне надежда и отново да върне усмивките на лицата на хората, които пострадаха при тези наводнения. Всички върви по план. Очаквам, че стадионът в центъра на града ще бъде пълен. Всички средства ще отидат в специална сметка, средствата от която ще се използват в помощ на пострадалите", започна Иво Ивков.

Изпълнителният директор на Левски нападна остро председателят на Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС Юрий Кучев, след като последният заяви, че Левски не е спазил срока за обжалване на решението на комисията, а също така не е изпратил свой представител по време на заседанието.

"Справедливостта е относително понятие, когато говорим за право. За съжаление, аз и до днес не знам въз основа на кои факти са наложени наказанията. Това, което каза този човечец (Юрий Кучев) ме изпълва с доста голяма доза съжаление затова какви хора работят в БФС. Този човек е председател на ДК от повече от 15 години. Той обяви пред цялата общественост, че ние сме изпуснали срока за обжалване, който изтича следващия вторник. Второ, не е вярно, че Левски е бил призован на заседанието. Не разбрах защо декларацията е била на ниско ниво. Тя е била одобрена и публикувана от мен, господин Сираков и господин Стоилов. Това са тримата души, от които излиза истината за целите на Левски, амбициите на клуба и всички стратегически въпроси. Не знам какво по-високо ниво. В текста на декларацията има ясни и точни въпроси, на които този човек не успя да отговори. Жално ми е, че точно този човек преподава в едно от най-престижните висши заведения у нас. Нямам какво повече да кажа", заяви Ивков.

Той разкри още, че в Левски тепърва ще обжалва решението на ДК и допълни, че Апелативната комисия към БФС е длъжна да изслуша представител на "сините".

"Не сме казвали, че няма да спазим решенията на БФС. Ние поканихме нашите привърженици да присъстват на срещата с Ботев Пд, това е различно. Предстои обжалване на това решение. Нека да видим дали жалбата ни ще бъде разгледана. Апелативната комисия към БФС е длъжна да изслуша страните и да ги запознае с документите и доказателствата. Каква е истината по случая понеже той каза, че са поканили човек от Левски. Нашият администратор се обади по мое изрично нареждане и поиска наш представител да присъства. Секретарката на ДК към БФС му заяви, че нямат такава практика. Какво да си говоря с тези хора?", сподели Иво Ивков.

"Думите в декларацията са ясни и премерени. Левски стои зад декларацията си - с всеки неин пасаж, изречение, дума и буква, ако искате", допълни изпълнителният директор на Левски.

Накрая Ивков разкри и как самият той очаква да се развие целият този казус.

"Очаквам първо да се запознаем с това защо са наложени наказанията на Левски. Да изразим нашата позицията и да последва решение на Апелативната комисия. В решението на ДК не е казано в кой мач трябва да се изтърпи това наказание", завърши Ивайло Ивков.

Целия разговор с Ивайло Ивков вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роджър Федерер - великанът, който никой няма да може да отмести от страниците на историята
Роджър Федерер - великанът, който никой няма да може да отмести от страниците на историята
Дарко Тасевски: България има шансове срещу Северна Македония, ако покаже агресия
Дарко Тасевски: България има шансове срещу Северна Македония, ако покаже агресия