НОВИНИ

Антон Недялков: България заслужава да види националния отбор на голям форум

bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 25.09.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България Антон Недялков даде интервю за БНТ след успеха с 5:1 у дома срещу Гибралтар, който маркира и дебюта на новия селекционер на тима ни Младен Кръстаич.

Според Недялков тази победа е била една малка стъпка в правилната посока.

"Това е един мач. Мач, в който можем да видим малката искрица, която ни трябва, за да тръгне националния отбор в правилната посока. Да повярваме в себе си, защото видяхте какво се случи в последните няколко мача. Като цяло резултатите не са добри, така че това е една малка стъпка напред", сподели крайният бранител, макар да призна, че Гибралтар не може да бъде мерило за нашия тим.

Играчът на Лудогорец коментира и промените, които са били внесени в отбра с пристигането на Младен Кръстаич.

"Не бих казал, че за един мач или за 3 - 4 дни той може да промени кой знае какво. Мисля обаче, че даде на отбора нужната дисциплина и спокойствие. Знаете, че без тях нещата няма как да се получат. Нека все пак да не бързаме със заключенията, защото имаме още един мач", заяви капитанът на "орлите".

Националът сподели и очакванията си за последния двубой от групата, а именно гостуването на Северна Македония в Скопие.

"Мен лично македонците не ме притесняват. Нека си се заканват. Ако ние играем както трябва и сме концентрирани, мисля, че ще се представим на едно добро ниво. Дай боже да се поздравим и с победата. Показаното срещу Гибралтар може донякъде да ни помогне. Както казах, това беше една малка стъпка в правилната посока", коментира 29-годишният футболист.

Бившият играч на ЦСКА и Литекс разкри и дали очаква новият селекционер Младен Кръстаич да остане дълго време начело на "лъвовете".

"За тези няколко дни, в които сме тренирали смятам, че треньорът има бъдеще. Добър е, отговорен е, държи на дисциплината, може би това е ключовото. Ако го задържат, може би само така ще имаме успехи", заяви българският национал.

"Пожелавам си този национален отбор да има ново и вдъхновяващо бъдеще. Да зарадва всички, които наистина обичат футбола, защото България го заслужава. Заслужава да види отбора ни на голям форум", завърши Антон Недялков.

Автор: Росен Станчев

Целият разговор с Антон Недялков вижте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево ще остане и следобед
Предимно слънчево ще остане и следобед
Откриха учебната година и в Националния дворец на децата
Откриха учебната година и в Националния дворец на децата