НОВИНИ

Дарко Тасевски: България има шансове срещу Северна Македония, ако покаже агресия

дарко тасевски българия шансове северна македония покаже агресия
bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 25.09.2022
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Славия и бивш македонски национал Дарко Тасевски даде интервю за предаването "Арена спорт", за да сподели очакванията си за предстоящия двубой между България и Северна Македония в Лигата на нациите.

В началото Тасевски поздрави българите за успеха им срещу Гибралтар с 5:1 и сподели кои футболисти са му направили добро впечатление.

"Поздравявам момчетата за победата и добрата игра. Повечето от тях ги познавам. Добър дебют на Кръстаич. Само положителни неща - добра игра, видя се малко живец. Не е станало все пак някакво чудо, защото мачът беше с Гибралтар, но победата си е победа. Вижда се, може би, промяна или придвижване в по-добра посока за самия отбор. Особено впечатление ми направи Груев. Младо момче, за първи път го гледам, играе в Германия, но да играеш в Бундеслигата не е случайно и в този мач си пролича. Филип Кръстев го познавам, в него има много футбол. Пожелавам им успех, но, може би, не в този мач срещу Северна Македония", заяви офанзивният футболист.

Бившият играч на Левски коментира и какви са шансовете на новия селекционер Младен Кръстаич да се задържи начело на България.

"Не първият случай това, в който чужденец застава начело на националния отбор. Кръстаич може да се прави. Става въпрос за човек играл в много сериозни отбори и първенства. Има опит на високо ниво. На първо място трябва обаче да му се даде шанс. Да не се дават оценки отсега. Съгласен съм, че Чочев, може би, трябваше да бъде викнат, защото играе страхотно, но ако Кръстаич спечели два-три мача кой ще му направи забележка, че не е повикал даден футболист. Мисля, че подмладяването е правилната посока. Има доста футбол в тези момчета", сподели опитният футболист.

Тасевски говори и за представянето на своите сънародници от Северна Македония в тазгодишното издание на Лигата на нациите, споделяйки, че се забелязва лек спад в представянето на тима.

"Загубата срещу Грузия беше донякъде очаквана, защото грузинците играят много силно. Имат Кварацхелия, за когото вече всички знаем. Той прави разликата във всеки един мач. В Македония обаче име лек спад. Няма го този ентусиазъм отпреди Евро 2020. Прави впечатление също, че много момчета от отбора играят рядко по клубовете си, а това веднага се отразява. Мисля, че Македония също има нужда от една победа, за да се върне в правилния път", заяви Тасевски, който има записани 45 мача за родината си.

Накрая играчът на Славия сподели и какво очаква от мача между България и Северна Македония в понеделник (26 септември) в Скопие.

"Да, първият мач свърши 1:1, но според мен, без да съм пристрастен, Македония имаше превес. Сега, след победата над Гибралтар, може би, ще се вдигне духа на България, а Македония не е в най-доброто си състояние. Като страничен фен смятам, че България има шанс, ако продължи да играе по този начин с агресия. Според мен това се налага от Кръстаич. Вижда се, че когато загубят топката, веднага се опитват да си я върнат", завърши Дарко Тасевски.

Автор: Илиян Енев

Цялото интервю с Дарко Тасевски гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Ивков: Левски стои зад декларацията си
Ивайло Ивков: Левски стои зад декларацията си
Предимно слънчево ще остане и следобед
Предимно слънчево ще остане и следобед