НОВИНИ

Предимно слънчево ще остане и следобед

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 25.09.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове ще остане предимно слънчево, със слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури днес ще бъдат между 22° и 27.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана. Още ще се затопли и максималните температури ще са между 25° и 30°.

По-късно следобед над северозападните райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. В областите с предупредителен жълт код привечер и през нощта срещу вторник валежите ще са значителни

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличава. Ще духа умерен и силен югозападен вятър.

В западната половина на Балканите ще има валежи, на места значителни и с гръмотевици. Без валежи ще остане в източната част от полуострова и в Гърция, като в крайните източни райони ще духа умерен до силен южен вятър.

През следващите дни и у нас вятърът от юг-югозапад ще се усили. Във вторник в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни. В сряда ще превали само на отделни места, главно в планинските и югоизточните райони. В четвъртък и петък ще има променлива облачност и вероятността за валежи намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дарко Тасевски: България има шансове срещу Северна Македония, ако покаже агресия
Дарко Тасевски: България има шансове срещу Северна Македония, ако покаже агресия
Антон Недялков: България заслужава да види националния отбор на голям форум
Антон Недялков: България заслужава да види националния отбор на голям форум