26 имунизационни пункта в цялата страна ще работят в празничните дни

от БНТ
16:07, 26.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Още
имунизационни пункта цялата страна работят празничните дни
Слушай новината

Отварят отново зелени коридори за ваксинация. Това потвърди след заседание на Националния ваксинационен щаб главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Вече е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването списък на тези, които ще работят в празничните дни. Това са 26 имунизационни пункта, в София са четири – в Александровска болница, Военномедицинска академия, „Пирогов“ и Окръжна болница“, поясни той.

Одобрен е и точният график на работата им. Повечето от тях ще приемат желаещите да се ваксинират целодневно, съобщи доц. Кунчев. Всеки, който желае, може да се насочи натам. Ще има и от двата вида ваксини – и „Астра Зенека“, и „Пфайзер“. Количествата от ваксината на „Янсен“ все още са малко и затова засега няма да се насочват към пунктовете, информира още той.

„Мисля, че е по-правилно тя да се използва в групи, където искаме да постигнем по-бърз ефект. Освен при туристическата индустрия, имаме и някои по-труднодостъпни групи, ромско население“, обясни доц. Кунчев и допълни, че става дума за места, където ще е по-трудно да намерят хората за втората игла.

„Не мога да предричам интереса по време на празнични дни, надявам се да е достатъчно голям. Директорите на РЗИ-та са уведомени и знаят, че трябва да осигурят всички налични количества. Нямам притеснение за количеството на ваксините. По-големият проблем оттук нататък ще е да убедим този, който не желае, че е необходимо“, поясни главният държавен здравен инспектор.

Вижте пълния списък на имунизационните пунктове, които ще работят в празничните дни

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Маурицио Сари ще води Рома от следващия сезон
Маурицио Сари ще води Рома от следващия сезон
От АТР искат Мастърс 1000 турнир и на трева
От АТР искат Мастърс 1000 турнир и на трева