НОВИНИ

27-годишен сириец е арестуван за заговор за убийство на германски войници

годишен сириец арестуван заговор убийство германски войници
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:15, 13.09.2024
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Двадесет и седем годишен сирийски гражданин, заподозрян в изповядване на радикален ислямизъм, е бил арестуван заради план за убийството на германски войници с мачете в баварския град Хоф, казаха прокурори, цитирани от Ройтерс.

Обвиненият си е набавил два ножа мачете с дължина около 40 сантиметра. Той планирал да нападне войници на Бундесвера в Хоф по време на обедната им почива и да убие възможно най-много от тях, се казва в изявлението на прокуратурата. С действието обвиненият е искал да привлече внимание и да създаде чувство на несигурност сред населението.

Германия затяга граничния си контрол след скорошните смъртоносни атаки с нож, за извършването на които са заподозрени бежанци. Екстремистката организация "Ислямска държава" пое отговорност за смъртоносната атака с нож в западногерманския град Солинген през август, при която бяха убити трима души.

Опасенията, свързани с отражението на миграцията върху сигурността, станаха приоритетни в дневния ред в навечерието на изборите в провинция Бранденбург, където крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" има високи резултати в предизборните проучвания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнотранспортен самолет падна по време на авиошоуто край Граф Игнатиево
Военнотранспортен самолет падна по време на авиошоуто край Граф Игнатиево