НОВИНИ

Адрияно Дженев и Ива Иванова отпаднаха на сингъл на Уимбълдън при юношите и девойките

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:21, 09.07.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Адрияно Дженев
Снимка: Българска федерация по тенис
Слушай новината

Двама от българските представители в турнира Уимбълдън при юношите и девойките Адрияно Дженев и Ива Иванов загубиха в откриващите си срещи от турнира на сингъл на комплекса "All England Club".

При момчетата поставения под №12 отстъпи с 3:6, 2:6 на Антоан Гибодо от Франция. Двубоят бе равностоен в първата половина на откриващия сет, но след 3:3 гейма в първата част българинът загуби 9 от оставащите 11 срещи.

В същото време Ива Иванова пропусна мачбол и също напусна Уимбълдън още на старта, губейки с 6:1, 2:6, 6:7 (7-10) от чехкинята Вандула Вадлдманова. Родната тенисистка сервираше за победата при 5:2 в третия сет, но пропусна точка да затвори срещата и впоследствие допусна обрат.

Припомняме ви, че по-рано днес Илиян Радулов и Росица Денчева стартираха с победи участието си в турнира на "свещената трева", надигравайки съответно Пол Барбие Газьо от Франция и Теодора Костович от Сърбия.

Междувременно, стана ясно, че в турнира на двойки при юношите и девойките ще се включат общо петима българи. Илиян Радулов и Адрияно Дженев са поставени под №4 в схемата и ще играят в първия кръг срещу Федерико Бондиоли и Федерико Чина от Италия.

При девойките Росица Денчева ще играе в тандем с Аня Мърти от САЩ, Ива Иванова ще си партнира с Малвина Ровинска от Полша, а Йоана Константинова ще играе задно с Теодора Костович от Сърбия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Мутафов грабна титлата и в бягането на 200 метра на държавното първенство по лека атлетика
Слави Мутафов грабна титлата и в бягането на 200 метра на държавното първенство по лека атлетика
Теодора Димова получи Вазовата награда за литература
Теодора Димова получи Вазовата награда за литература