НОВИНИ

Академик Пловдив надви Черноморец в драматичен мач

Академик Пловдив записа втора поредна победа в НБЛ, след като в 13-ия кръг от редовния сезон се наложи като домакин над Черноморец с 87:82.
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 28.12.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Академик Пловдив записа втора поредна победа в НБЛ, след като в 13-ия кръг от редовния сезон се наложи като домакин над Черноморец с 87:82. Драматични последни секунди и тройка с фаул на Александър Милов решиха мача, а Васил Евтимов бе дисквалифициран пет секунди преди края. Пловдивчани завършват 2022 година с актив 3-9 и се отлепиха от дъното на класирането, където засега остава Шумен. Бургазлии са с по 6 победи и загуби до момента. В първите си мачове от новата календарна година Академик отново ще бъде домакин – този път на Ямбол, а Черноморец ще гостува на лидера Рилски спортист.

Мачът беше оспорван от самото начало, като през цялата първа част домакините имаха лек превес и след нея водеха с 27:20. На моменти в началото на втората четвърт разликата стана двуцифрена, но преди почивката Черноморец стигна до обрат. В крайна сметка след едно полувреме Академик имаше крехка преднина при 48:45. 

Темпото се запази и след подновяването на играта, като минималният аванс на пловдивчани се запази и след 30 минути резултатът беше 64:60 в тяхна полза. В началото на заключителната десетка Черноморец взе водачеството и остана напред дълго, преди да се стигне до равенство – 79:79 по-малко от минута преди края. Александър Милов и Мунис Туту размениха по тройка, като Милов бе фаулиран и вкара и наказателния удар, за да изведе Академик с точка напред при 83:82. При 16 секунди до края и притежание за гостите Туту проби и пропусна, а след борбата Бачев бе фаулиран. Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов реагира на липсата на отсъдено нарушение, след което получи две технически нарушения и бе дисквалифициран, а преди да напусне залата хвърли едно рекламно пано на терена и един стол зад скамейката на отбора си. В оставащите секунди крайният резултат просто беше оформен.

Васил Бачев завърши с 21 точки и 9 асистенции за победителите, 14 вкара Джейлън Минет, а Александър Милов допринесе за победата с 12 точки и 5 борби.

За Черноморец Георги Боянов завърши с 26 точки и 7 борби, 23 плюс 11 асистенции и 5 борби записа Мунис Туту, а 14 отбеляза Кинг Револушън.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЦСКА победи Шумен с 79:58 и записа четвърта поредна победа в НБЛ

Рилски спортист завърши годината без загуба в НБЛ след успех над шампиона Балкан

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси постигна предварително споразумение с Молде за трансфера на Фофана
Челси постигна предварително споразумение с Молде за трансфера на Фофана
Рилски спортист завърши годината без загуба в НБЛ след успех над шампиона Балкан
Рилски спортист завърши годината без загуба в НБЛ след успех над шампиона Балкан