НОВИНИ

Алън Шиърър за трансфера на Кейн в Байерн: Кариерата му заслужава този успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:05, 14.08.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
дани олмо лайпциг вгорчиха дебюта хари кейн байерн мюнхен триумфираха суперкупата насред алианц арена
Слушай новината

Бившият футболист Алън Шиърър коментира пред ВВС трансфера на действащия капитан на националния отбор на Англия Хари Кейн в Байерн Мюнхен.

30-годишният нападател взе решение да напусне Тотнъм след близо 20 години в клуба и 280 гола за първия тим за "шпорите", които обаче така и не помогнаха на тима да спечели първия си трофей след 2008-а година.

В същото време Кейн си тръгна от лондончани в момент, в който имаше отбелязани 213 попадения във Висшата лига и бе подгонил рекорда на Шиърър от 260.

Бившата звезда на Блекбърн Роувърс и Нюкасъл Юнайтед обаче е категоричен, че кариерата на Хари "заслужава този успех" и шеговито допълни, че един ден той може да се върне в Англия, "за да се опита отново да подобри рекорда за най-много голове" в елитното футболно първенство.

"Кариерата му заслужава този успех. Изпаднах малко в паника, когато разбрах, че полетът му беше отменен няколко пъти. Кой знае, може да изкара две или три години там и да се завърне, за да се опита отново да подобри рекорда за най-много голове във Висшата лига. Той имаше още един сезон от договора си и сега се премести в един от най-големите футболни клубове с отлични шансове да спечели Шампионската лига. Той отива там, за да работи под ръководството на един много интелигентен треньор (Томас Тухел) и да играе рамо до рамо с много страхотни играчи", заяви Алън Шиърър.

Хари Кейн вече направи своя официален дебют за Байерн Мюнхен, влизайки като резерва при загубата с 0:3 от РБ Лайпциг в мача за Суперкупата на Германия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свинското месо у нас е поскъпнало със 7,5% през последните 3 месеца
Свинското месо у нас е поскъпнало със 7,5% през последните 3 месеца
Българските колоездачи триумфираха в отборната надпревара по време на Обиколката на Шекерланд
Българските колоездачи триумфираха в отборната надпревара по време на Обиколката на Шекерланд