НОВИНИ

Алекс Лазаров: Искам всички да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:09, 17.09.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
лазаров убедителна победа старта квалификациите чалънджър сплит
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Българският тенисист Александър Лазаров обяви, че е горд от представянето на българския отбор за Купа "Дейвис" въпреки загубата с 1:3 от Казахстан в сблъсъка от Световна група I на надпреварата.

Лазаров взе участие в двубоя, включвайки се в мача на двойки, в който с тандем с Александър Донски надиграха Александър Недовьесов и Александър Бублик. Самата поява на 25-годишния тенисист на корта пък отбеляза неговото завръщане на корта след повече от четиримесечно отсъствие заради скъсан ахилес.

След срещата роденият в САЩ състезател обяви, че въпреки мрачните прогнози по времето на получаването на травмата, той е положил всички усилия да се възстанови точно за този двубой с Казахстан. По негови думи единствените, които са му повярвали в това желание са били неговите съотборници в тима и само част от хората от щаба.

В публикация в социалните мрежи Александър Лазаров заяви, че иска неговата история да бъде пример за всички, които минават през трудни периоди, а също така и да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята. Освен това той обещава, че "най-доброто за българския тим за Купа "Дейвис" тепърва предстои".

"Наслушах се на много неща последните месеци. Задаваха се въпроси защо съм в отбора, след като съм контузен. Дали съм на “заплата по милост” и на какво се надявам само четири месеца след контузията. Единствените, които повярваха в мен бяха момчетата от отбора, Киро, Вальо, Доктора и Галин Рангелов. Обръщам се неслучайно така към тези хора, защото за мен те са едно голямо семейство, с което съм преживял едни от най-хубавите си моменти като тенисист. Бяхме в серия от три поредни победи заедно, минахме през страшно много и въпреки че загубихме днес, аз се гордея с хората, в които се превърнахме. Победата ми днес беше важна и супер емоционална, но най-хубавото нещо което видях бяха децата, които дойдоха да ни гледат и подкрепят. Искам моята история последните месеци да бъде пример за всички, които минават през трудни периоди и искам всички да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята. Човек има ли воля, може да постигне всичко. Благодаря на всички, които дойдоха този уикенд да ни гледат и се надявам да се видим скоро. Най-доброто тепърва предстои", написа Алекс Лазаров.

View this post on Instagram

A post shared by Alex Lazarov (@alexlazarovv)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукашенко: Беларус не възнамерява да се намесва в живота на съседни държави
Лукашенко: Беларус не възнамерява да се намесва в живота на съседни държави
Заловиха избягали от ферма крокодили след наводнения в Китай
Заловиха избягали от ферма крокодили след наводнения в Китай