НОВИНИ

Александър Георгиев направи 19 спасявания за победата на Колорадо над Минесота в НХЛ

Колорадо Аваланш спечели с 3:2 при гостуването си на Минесота Уайлд в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига.

александър георгиев направи спасявания победата колорадо минесота нхл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:58, 25.11.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Роденият в България руски вратар Александър Георгиев направи 19 спасявания за отбора на Колорадо Аваланш, който спечели с 3:2 при гостуването си на Минесота Уайлд в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

За "лавините" това бе пети успех в последните шест мача, а той бе подпечатан с първия гол за сезона на Къртис МакДермид, който вкара победното попадение в началото на третата четвърт.

Преди това Рос Колтън и Валери Ничушкин бяха дали преднина на Колорадо, но с попадения на Кирил Капризов и Йоел Ериксон Ек Минесота изравни малко преди края на втората третина.

В класирането в Централната дивизия Колорадо е лидер с 26 точки, докато тимът на Минесота, който допусна шесто поредно поражение, е на седмо място с 14 точки.

Андрей Василевски направи 23 спасявания при завръщането си в игра, а отборът на Тампа Бей Лайтнинг разгроми с 8:2 домакина Каролина Хърикейнс.

За Василевски това бе първи мач в НХЛ от април насам, когато претърпя операция на гърба. Героят за "светкавиците" обаче бе Брейдън Пойнт, който реализира хеттрик. Два гола за победителите добави Никита Кучеров, а по веднъж се разписаха Стивън Стамкос, Брендън Хагел и Люк Гленденинг.

За тима на Каролина, който водеше с 1:0 след първата третина и изоставаше само с 2:3 след втората, головете вкараха Щефан Ньосен и Майкъл Бънтинг.

Тампа Бей е на трето място в Атлантическата дивизия с 25 точки, а с 22 Каролина е на трето място в Столичната дивизия.

Детройт Ред Уингс постигна втора победа в рамките на три седмици над лидера в НХЛ Бостън Бруинс и остава единствения отбор, който е успял да надделее над "мечоците" още в редовното време от началото на сезона.

"Червените криле" триумфираха в "ТД Гардън" с резултат 5:2, като за това много спомогна и силното им начало на мача. Джей Ти Компър откри още в петата минута на срещата, а десет по-късно Алекс ДеБринкат покачи на 2:0.

В началото на втората третина Джейк ДеБруск върна един гол за Бостън, но Роби Фабри възстанови преднината от две попадения на гостите преди края на периода.

Дантън Хайнен даде нови надежди на феновете на домакините за обрат в петата минута на последната третина, но по-малко от 60 секунди след това Дилан Ларкин заби нова шайба в мрежата на Брюинс. Крайното 5:2 бе оформено от Дейвид Перон на празна врата в последните секунди.

С победата Детройт събра 23 точки от първите си 19 мача и заема пето място в Атлантическата дивизия. Бостън е лидер с 31 точки с 14 победи в 19 срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишната Мелис Расим триумфира с титлата на турнир от ITF в Кипър
17-годишната Мелис Расим триумфира с титлата на турнир от ITF в Кипър
Божидар Краев донесе победата на Уелингтън над Мелбърн Сити
Божидар Краев донесе победата на Уелингтън над Мелбърн Сити