НОВИНИ

Александър Везенков: Искам трофея в Евролигата

везенков резултатен олимпиакос старта плейофите гърция
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 21.05.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков продължава да е във фокуса на баскетболния свят с невероятното си представяне през този сезон. Ето какво сподели той пред официалния сайт на Евролигата за приза MVP и трудния път към успеха:

„Чувствам се добре и благословен на първо място, че споделих това преживяване със семейството ми и моя отбор. Това е момент, за който мечтая, откакто започнах да играя баскетбол. През всичките тези години опитваш, тренираш, бориш се, минаваш през много разочарования. Тази награда ми дава мотивация да продължавам да се подобрявам и стигам все по-високо и по-високо.

Когато започнах кариерата си в Евролигата, нищо не беше лесно – нов отбор, нови предизвикателства, много добри играчи. Видях какво съм направил грешно и никога не се опитах да се оправдавам, дори понякога да имах оправдания или дори някой да не е бил честен с мен. Всичко, което ме интересуваше, беше как да постигна целите си на най-високо ниво. Има много страхотни играчи в тази лига, така че трябва да си психически подготвен, че нещо може да не се получи както искаш. Ще има трудни моменти, като контузии. Не можеш да контролираш всичко на 100%. Трябва да си здрав ментално и с къса памет.

Имаше моменти, в които бях долу и исках да се откажа. Не чувствах, че заслужавам това, което ми даваха, но не можех да направя нищо, защото това беше моята позиция – да се боря. Най-лесно беше да си ядосан, но бих казал на моето по-младо аз - свърши наистина добра работа, като не се е отказа и сега си тук.

Треньорът Бардзокас видя потенциал в мен и направи така, че да ме вкара в системата. Това накара съотборниците ми да се доверят на това, което мога да правя. Дължа много на целия клуб за това, че те ми помогнаха от самото начало да успея и да изпълня потенциала си. Опитвам се да работя здраво, за да докажа, че всичко, което той ми е дал, искам да му го върна. Трябва да играя добре и заради него.

Ще продължавам да бъда същият, да работя по същия начин и да подобрявам играта си. Само Господ знае какво ще стане, но рецептата е същата за мен. Искам трофея, всички в отбора искаме трофея. Знаем, че и останалите също. За мен, ако ако завършим сезона с титлата в Евролигата, това ще бъде нещо, което дори не можех да си представя в най-смелите си мечти. Надявам се, че ще си тръгнем с усмивки.”

Финалът Олимпиакос - Реал Мадрид е днес от 20:00 ч. в „Жалгирио Арена“ в Каунас.

Най-полезният играч в редовния сезон Александър Везенков ще започне финала като лидер в лигата през този сезон по среден коефициент на полезно действие (21.2 на мач), а също и по отбелязани точки (17.3 на мач) и борби в защита (5.3 на мач).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефани Кирякова: Напълно заслужен златен медал за ансамбъла ни
Стефани Кирякова: Напълно заслужен златен медал за ансамбъла ни
Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна
Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна