НОВИНИ

Александър Везенков пред БНТ: Не мога да обещая, че ще играя за националния отбор през лятото

александър везенков мога обещая играя националния отбор лятото
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 26.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде специално интервю за БНТ, в което коментира дали има шанс да го видим в игра за националния отбор през това лято, когато "лъвовете" имат мачове от квалификациите за европейското първенство през 2025-а, както и за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Пред нашата камера Везенков не обеща със сигурност, че ще помогне на българския тим и заяви, че ще обяви решението си скоро.

"Не мога да обещая. Знаете, че винаги помагам на отбора, но това лято искам да си почина и да поработя за себе си. В момента и треньорът Росен Барчовски иска да знае, че ще съм там, но за да бъда коректен и към него, и към отбора ще кажа какво ще се случи скоро, но нека да мине малко време", сподели Спортист №1 на България за миналата година.

Звездата на Олимпиакос говори още и за снощния успех на неговия тим срещу ПАОК в среща от полуфиналите на гръцкото първенство, който дойде броени дни след болезненото поражение на финала в Евролигата от Реал Мадрид.

"Има много по-важни неща от един финал в Евролигата като здравето например. За нас обаче това поражение е все още прясно, тъй като се борихме 9 месеца за този успех и все пак трябваше да излезем днес заради нас самите, заради феновете и за Олимпиакос. Не направихме най-добрия си мач, но мисля, че в нападение изиграхме много силен двубой. Важно беше да поведем с 2-0 в серията и дано да я завършим у дома в неделя", сподели Александър Везенков, който реализира 17 точки за победата срещу ПАОК.

Цялото интервю с баскетболната ни звезда очаквайте в неделя (28 май) от 12.30 часа в предаването "Арена спорт" по БНТ 1!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане" подават сигнал срещу Петков и Василев за държавна измяна
"Възраждане" подават сигнал срещу Петков и Василев за държавна измяна
Даниел Иванов-Аоияма с девето поражение на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма с девето поражение на турнира в Токио