НОВИНИ

Александър Везенков: Предстои ни важна седмица, имаме голяма цел пред нас

Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков състава, победи лидера в баскетболната Евролига Фенербахче с 94:67
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 13.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков сподели в интервю, че следващата голяма цел пред неговия клубен Олимпиакос е спечелването на турнира за Купата на Гърция.

Финалната осмица на надпреварата ще се проведе между 16 и 19 февруари в Ираклион, а в четвъртфиналите "червено-белите" ще се изправят срещу бившия отбор на Везенков Арис Солун.

"Посвещавам тази победа на майка ми, която имаше празник. Искахме да продължим с нашето темпо и Алек Питърс да е готов за игра. Предстои ни важна седмица и имаме голяма цел пред нас. Определено сме по-добри от октомври. Трябва да спечелим три мача, първо гледаме към този с Арис. Евролигата минава на заден план и гледаме напред", коментира българинът след победата срещу Йоникос със 100:68.

"Панатинайкос разполага с много опитни и добри играчи, които ще искат да спечелят Купата. Гледаме нашия отбор, но преди евентуалния полуфинал трябва да победим Арис. Искаме да сме здрави и да продължим да играем така, както в последно време", добави Везенков.

Накрая българинът говори и за трудните моменти, през които отборът на Олимпиакос трябваше да премине през последните няколко години, включително и един сезон във второто ниво в Гърция.

"Един отбор не се изгражда за ден. Някои сме в този тим вече от две или три години. Нека да не забравяме къде бяхме преди и къде сме сега. Бяхме извън плейофите, отборът се намираше в тежък период, две легенди се отказаха. Треньорският щаб и отборът изградиха всичко. Това, което играем, е продукт на времето. Гладни сме, нямаме време за почивка. Предстоят ни натоварени дни, трябва да сме обединени и да играем един за друг", завърши Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Младенов и Виртус Имола с десето поражение в италианската Серия "Б"
Борислав Младенов и Виртус Имола с десето поражение в италианската Серия "Б"
ПФК Левски за сделката със Sport Republic: Някои задължения се оказаха непреодолима пречка
ПФК Левски за сделката със Sport Republic: Някои задължения се оказаха непреодолима пречка