НОВИНИ

Алкарас: Защитата на титлата в Мадрид е малко по-лесна без Джокович и Надал

алкарас защитата титлата мадрид лесна без джокович надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 25.04.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас призна, че отсъствията на Рафаел Надал и Новак Джокович заради контузии улесняват задачата му да защити титлата си от Мастърса в Мадрид, но каза днес, че не се чувства фаворит за короната.

22-кратните шампиони в турнирите от Големия шлем миналата седмица се оттеглиха от надпреварата в испанската столица, което е удар за приготовленията им за стартиращия в края на май Ролан Гарос.

Световният номер 2 и поставен под номер 1 в схемата в Мадрид Алкарас, който защити трофея си в Барселона, надигравайки Стефанос Циципас в последователни сетове, се надява да направи същото и в испанската столица, където турнирът започва в сряда.

„Когато най-добрите играчи не участват, казваме, че нещата се стават малко по-лесни, но както винаги съм казвал, всички играчи са много добри. Имат много високо ниво, всеки от тях смята, че може да стане шампион, така че не сме по-уверени заради големите отсъстващи. Жалко е, че няма да им се насладим на живо, но в края на деня не се чувстваме като фаворити, играем мач за мач“, започна младият талант.

Испанецът изрази мнение, че ако не вдигне пак трофея, това няма да бъде провал.

„Когато отиваме за даден турнир, смятаме, че можем да го спечелим, и ще се опитаме да го направим, но ако това не стане, няма да бъде провал. За мен, напускането на турнира с мисълта за провал ще бъде по-скоро свързана с нивото, което съм показал, или нивото на поведение, което е най-важното нещо за мен. Ако по отношение на поведение, в главата ми, съм играл добреи на високо ниво, няма да го приема като провал“.

19-годишният шампион на Ю Ес Оупън може да си върне първото място в световната ранглиста от Джокович преди Ролан Гарос, ако спечели в Мадрид или в Рим, и изиграе поне един мач в другия турнир – или достигне финалите и на двата Мастърса.

„Достигането до номер 1 в света е цел, но по отношение на Париж не променя кой-знае колко нещата. Със сигурност ще бъде страхотно постижение да се върна на първото място, но що се касае до Ролан Гарос, не е от особено значение за мен“, завърши Алкарас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Лъвовете“ гостуват на Норвегия на старта на третия етап от предварителните квалификации за Евробаскет 2025
„Лъвовете“ гостуват на Норвегия на старта на третия етап от предварителните квалификации за Евробаскет 2025
Специално пред БНТ: Посланикът на Дания у нас за новия енергиен мегапроект в Северно море
Специално пред БНТ: Посланикът на Дания у нас за новия енергиен мегапроект в Северно море