НОВИНИ

Анди Мъри се сбогува с Australian Open още на старта, Де Минор, Хуркач и Хачанов започнаха с победи

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 15.01.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
анди мъри сбогува australian open старта минор хуркач хачанов започнаха победи
Снимка: БТА
Слушай новината

Бившият №1 в световната ранглиста по тенис при мъжете Анди Мъри отпадна още на старта на Australian Open 2024, след като загуби в три сета от аржентинеца Томас Мартин Ечевери.

Поставеният под №30 в основната схема южноамериканец не остави много шансове на именития си съперник и го надигра с 6:4, 6:2, 6:2 за близо два часа и половина игра.

На пресконференцията си след поражението Мъри намекна, че това може да е бил неговият последен мач в "Мелбърн Парк", където британецът има цели пет участия във финала, в които е губил четири пъти от Новак Джокович и веднъж от Роджър Федерер.

View this post on Instagram

A post shared by Eurosport (@eurosport)

В същото време за радост на домакините в Австралия първата ракета на "кенгурутата" Алекс Де Минор се класира за втория кръг след успех над Милош Раонич. Канадецът спечели първата част в тайбрек - 7:6(6), но Де Минор отговори и взе втората с 6:3, а при аванс от 2:0 в третия сет бившият полуфиналист в турнира Раонич взе решение да се откаже заради проблем в крака.

Напред продължава и поставеният под №9 в основната схема Хуберт Хуркач от Полша, който не срещна трудности в мача си срещу австралиеца Омар Джасика и го надигра със 7:6 (4), 6:4, 6:2.

Полуфиналистът от миналата година и 15-и в схемата Карен Хачанов от Русия загуби сет, но все пак намери верния път към успеха над германеца Даниел Алтмайер след 5:7, 6:3, 7:6(5), 7:6(3).

В изцяло австралийски сблъсък пък Джордан Томпсън се наложи над Александър Вукич в пет сета - 3:6, 7:6 (3), 6:2, 3:6, 6:4 в мач, който се игра 4 часа и 11 минути.

В друг любопитен дуел американският квалификант Александър Ковачевич постигна първата си победа в основната схема на турнир от Големия шлем, елиминирайки чилиеца Алехандро Табило след 6:7(2), 7:6(7), 1:6, 6:1, 6:3. Успехът за Ковачевич е наистина неочакван, имайки предвид, че само преди няколко дни неговият съперник триумфира с титлата на турнира в Оукланд, Нова Зеландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериалът "Вина" на БНТ отново е с лидерска позиция в неделната вечер
Сериалът "Вина" на БНТ отново е с лидерска позиция в неделната вечер
Ива Иванова е четвъртфиналистка на двойки на турнира от категория J300 в Траралгон
Ива Иванова е четвъртфиналистка на двойки на турнира от категория J300 в Траралгон