НОВИНИ

Андреа Пирло: Играчите загубиха увереност след ранния гол

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:56, 18.02.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
андреа пирло играчите загубиха увереност ранния гол

Старши треньорът на Ювентусне спести критиките към отбора си след загубата с 1:2 от Порто в първия 1/8 финален сблъсък в Шампионската лига, игран на "Ещадио до Драгао" в Португалия.

"Бианконерите" изоставаха с 0:2, но Федерико Киеза върна едно попадение, давайки по-добра изходна позиция за "Старата Госпожа" преди реванша в Торино на 9 март.

"Не е лесно да реагираш, след като си допуснал гол в самото начало на мача. Играчите загубиха увереност и това им повлия. В края Киеза успя да вкара попадение, което е много важно. Алваро Мората не се чувстваше добре, но имахме нужда от него. След мача му прилоша и трябваше да легне за известно време", сподели Пирло.

"Порто често играе по този начин в Шампионската лига, но в случая ние им позволихме да действат така, както искат. Трябваше по-бързо да движим топката. Съперникът не ни оставяше свободни пространства в центъра и се налагаше да атакуваме основно по фланговете. Това обаче не е лесно, когато топката се подава бавно. Бяхме добре подготвени, но не започнахме по желания начин. Всичко се усложни и от попадението, което ни вкараха при първата атака към нашата врата. А и Порто е отбор, който по принцип се защитава добре", добави Пирло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комитетът на ЕС за здравна сигурност с общ списък на бързите антигенни тестове
Комитетът на ЕС за здравна сигурност с общ списък на бързите антигенни тестове
Борусия Дортмунд удари Севиля в поредното шоу на Ерлинг Холанд
Борусия Дортмунд удари Севиля в поредното шоу на Ерлинг Холанд