НОВИНИ

Антоанета Костадинова бе избрана за спортист номер 1 на Търговище

ден стрелба финал пистолет антоанета костадинова
bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 22.12.2022
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова бе избрана за най-успешен спортист на община Търговище за 2022 г. През тази година Костадинова, която е и и почетен гражданин на Търговище, завоюва квота за Олимпийските игри през 2024 година. Тя е и сребърна медалистка от Европейското първенство в Хамар, Норвегия т.г.

Сребърната медалистка от ЛОИ в Токио миналата година благодари за признанието и обяви, че е отправила предложение до кмета Дарин Димитров от следващата година наградите да се връчват в три отделни категории - за юноши и девойки, мъже и жени, и отбор на годината.

"Много ми се иска всички наши по-малки спортисти също да имат възможност да попаднат в класацията, защото имаме много талантливи деца, които заслужават да усетят емоцията да бъдеш спортист на годината. Благодаря на кмета, че прояви разбиране и от следващата година очакваме промените да са факт", коментира Костадинова.

Наградите на състезателката по спортна стрелба и на нейния треньор и почетен гражданин на Търговище Христо Маринов бяха връчени от кмета Дарин Димитров.

„Всички вие, спортистите на Търговище, сте хората, които са най-добрите посланици на града ни в България и по света. Благодарение на вас градът ни е на световната спортна карта. Гордеем се с вас“, обърна се към всички отличени Димитров.

Второто място в класацията зае Теодор Трифонов от клуба по спортна гимнастика Светкавица. Той е бронзов медалист от финала на земя на Световната купа във Варна. Трети е Сали Салиев от клуб по борба Олимпиец. Салиев има завоювано първо място от държавния личен отборен шампионат по свободна борба при юношите и има две седми места от Световно и Европейско първенство.

Четвърта се класира състезателката по спортна стрелба Мирослава Минчева от Светкавица. Ренета Ненкова от клуба по спортно ориентиране Вариант 5 заема пета позиция. Шести е Валентин Малакчиев от клуб по спортна стрелба Светкавица. На седмо място е класирана Яна Илиева, състезател на клуб по спортно ориентиране Вариант 5. Осмото място зае Джан Ъшък от клуб по борба Олимпиец. Гимнастикът на Торнадо Георги Стоянов е девети, а десетото място е за Паула Вълчанова, състезател по тенис на маса от клуб Пътинженерингстрой-Т Светкавица, уточняват от пресслужбата на администрацията.

Наградата за Отбор на годината отиде при момичетата до 14 години на баскетболен клуб Светкавица с треньор Христиана Златкова. Втори са момичетата до 12 години, също възпитаници на баскетболния клуб Светкавица. Третото място е за юношите старша възраст на футболен клуб Светкавица.

Онур Хикмет е носител на наградата Млада надежда на годината, която се връчва на най-добрия спортист до 12-годишна възраст. Той е състезател на клуба по спортна гимнастика Торнадо.

Специалната награда Вдъхновение на годината заслужи 8-годишната Елиф Джемил, състезателка по художествена гимнастика на Светкавица-Поляница.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Дубов е "Спортист на годината" на Перник
Владимир Дубов е "Спортист на годината" на Перник
181 са новите случаи на коронавирус
181 са новите случаи на коронавирус