НОВИНИ

Антон Кутев, БСП: Най-важна е цялата промяна на данъчната система - прогресивното облагане

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 07.06.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Политика

Едно от най-важните неща сега в момента е цялата промяна на данъчната система, в която разбира се, основното трябва да бъде прогресивното данъчно облагане, но трябва да бъде съчетано с няколко различни стъпки, защото само по себе си то няма да даде резултата, който се очаква, т.е. в данъчното облагане трябва категорично голяма реформа, каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "БСП за България" Антон Кутев.

По думите му кризата, породена от коронавируса само е засилима" процеси, които отдавна се виждаха в обществото, ножицата между бедни и богати според всички статистики се увеличава в България и в света".

Антон Кутев - БСП за България: Безработицата е скочила и тя ще продължи да скача, защото ние тепърва ще видим икономическите размери на това, което сътворихме последните 3 месеца.

По думите му здравната система е показала неспособността си да работи. Кутев каза, че ако мерките са били приложени добре лекарите на първа линия са щели да бъдат защитени.

Антон Кутев - БСП за България: Полицаите, които стояха по КПП-тата, докторите и сестрите, продавачите, те не бяха добре защитени през цялото време, защото се оказа, че нямаме елементарни неща, които трябваше да са част от държавния резерв.

Депутатът коментира и сагата Бойко Борисов - Васил Божков и Севдалина Арнаудова.

Антон Кутев - БСП за България: Севдалина не е дала отговори, ама аз не съм убеден, че тя би могла да даде, защото, ако тя е ходила, с целта, която той намеква, че е била, т.е. евентуално, за да осребрява някакви пари и такива неща, тя естествено няма да го каже, докато не й се наложи.

За мен по-скоро въпросът е какво прави Горанов и Борисов и защо се правят, че нищо не знаят. Позицията на Горанов от самото начало беше, че видите ли ние сега, като научихме, че той взима едни пари, ние започнахме съответно да атакуваме, истината абсолютно не е такава, продължи той.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Банкси посвети творба на протестите и Джордж Флойд
Банкси посвети творба на протестите и Джордж Флойд
Пилотът Александър Богоявленски: Това е най-сериозната криза в историята на авиацията
Пилотът Александър Богоявленски: Това е най-сериозната криза в историята на авиацията