НОВИНИ

Антон Зингаревич: Целта ни е Ботев Пловдив да се самоиздържа

Антон Зингаревич Илиян Филипов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 29.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич разкри, че цели да създаде бизнесмодел, който да помогне на клуба да се самоиздържа.

На пресконференция в конферентната зала на стадион "Христо Ботев" руснакът призна, че клубът трябва да се намира по-високо в класирането.

"Развълнувани сме за днешния ден, защото чакахме над 10 години. Нямам търпение да видя атмосферата. Надявам се да се получи добър мач. Не сме доволни от позицията на Ботев. Целта ни е да бъдем в топ 3, както беше миналия сезон. Решихме през втората част на сезона да дадем шанс на младите футболисти", сподели той.

Руският бизнесмен призна, че се налага да продаде футболисти, за да задвижи желания за клуба бизнесмодел.

"Клубът е в добри ръце от финансова гледна точка. Посещаемостта на стадиона зависи от играта ни. Целта ни е да изградим клуб, който да се самоиздържа. За целта се налага да продадем футболисти. Засега името на стадиона остава. Освободих Герман Чистяков, защото задачите му не се случваха както исках", допълни той.

Собственикът на фирмата, която строи стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов помоли феновете за търпение, предвид промените в клуба.

"Днес ще стане един прекрасен празник в град Пловдив. Трябва да направим така, че Ботев да е сред челните позиции в Първа лига. Трябва да бъдем там, където ни е мястото, защото сме голям клуб. За мен няма значение дали ще бъда в борда на директорите. Апелирам феновете за спокойствие, защото нищо не става с щракане на пръсти", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мотосезона и в Бургас
Откриха мотосезона и в Бургас
Засилен е трафикът към Гърция в първия от поредицата почивни дни
Засилен е трафикът към Гърция в първия от поредицата почивни дни