НОВИНИ

Арсенал удари Севиля като гост и се върна на правилния път в Шампионската лига

По този начин лондончани излязоха начело в подреждането в група "В" с актив от 6 точки, следвани от Ланс с 5, който завърши наравно 1:1 при визитата си на ПСВ Айндховен.

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:35, 25.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
арсенал удари севиля гост върна правилния път шампионската лига
Слушай новината

Арсенал се завърна към победите в Шампионската лига, след като в среща от третия кръг на груповата фаза надигра с 2:1 като гост испанския Севиля.

На "Рамон Санчес Писхуан" в Андалусия лондончани взеха преднина в края на първото полувреме, когато момчетата на Микел Артета организираха светкавична контраатака, при която Габриел Жезус пусна извеждащо подаване към Габриел Мартинели, който напредна, премина покрай стража на домакините и вкара на опразнената врата за 1:0.

Скоро след подновяването на играта самият Жезус удвои аванс на своя "артилерисите" след отлична солова акция по левия фланг, завършила с чудесен диагонален удар в далечния ъгъл на вратата, пазена от Ориан Ниланд.

В 59-ата минута домакините все пак върнаха едни гол чрез Неманя Гудел, който беше точен с глава след подаване от ъглов удар на опитния Иван Ракитич. 

В оставащия малко повече от половин час игра "андалусийци" натиснаха в търсене на изравнителното попадение, но в крайна сметка до такова не се стигна и Арсенал се поздрави с крайния успех.

По този начин лондончани излязоха начело в подреждането в тази група "В" с актив от 6 точки, следвани от Ланс с 5, след като френският тим завърши наравно 1:1 при визитата си на ПСВ Айндховен. С този резултат нидерландците събраха 2 пункта и изравниха Севиля на третото място в класирането, но засега предимството е на страната на испанците заради малко по-добрата им голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини 

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време в сряда
Ветровито време в сряда
Реал Мадрид и Наполи взеха своето в мачовете от група "С" на Шампионската лига
Реал Мадрид и Наполи взеха своето в мачовете от група "С" на Шампионската лига