НОВИНИ

Автогол на Серхио Рамос донесе победата на Барселона в сблъсъка срещу Севиля

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:57, 29.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
автогол серхио рамос донесе победата барселона сблъсъка севиля
Слушай новината

Отборът на Барселона победи минимално с 1:0 Севиля в едно от големите дербита през този уикенд в Испания, с което бе поставено и началото на 8-ия кръг в Ла Лига.

На Олимпийския стадион в Каталуния срещата започна с изявено предимство за домакините, които бяха много близо до това да открият резултата в 22-ата минута, когато Жоао Феликс се озова на отлична позиция, но ударът му от близка дистанция се отби от напречната греда, а след това топката тупна пред голлинията.

Гостите от Андалусия отговориха с изстрел на Лукас Окампос, който летеше към вратата на "блаугранас", но в решителен момент Гави постави тялото си на пътя на кълбото и блокира опита на аржентинеца.

До почивката отличен шанс да се разпише се откри пред младия Фермин Лопес, но ударът на юношата на Барса отблизо отиде право във вратаря Ориан Ниланд.

През втората част атаки отново не липсваха и към двете врати, но определено домакините изглеждаха като по-добрият тим на терена.

Така се стигна до 76-ата минута, когато Феран Торес достави центриране за Ламин Ямал, а младокът опита да свали към Санчес, но за нещастие на Серхио Рамос именно той се оказа в тази зона и след рикошет в неговия крак кълбото влетя в мрежата на Севиля.

В оставащото време до края гостите се опитаха да стигнат поне до точката, но това не се случи и така Барселона записа шестата си победа през кампанията в първенството.

Успехът изкачи момчетата на Шави временно на върха в класирането с актив от 20 точки, докато андалусийци остават 12-и със 7 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бенфика срази десет от Порто с гол на Ди Мария и се изкачи на върха в Примейра лига
Бенфика срази десет от Порто с гол на Ди Мария и се изкачи на върха в Примейра лига
Борусия записа трети пореден успех в Германия и оглави временно подреждането в Бундеслигата
Борусия записа трети пореден успех в Германия и оглави временно подреждането в Бундеслигата