НОВИНИ

Байерн Мюнхен разби Майнц в Бундеслигата, РБ Лайпциг взе своето срещу последния

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:11, 09.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
байерн мюнхен разби майнц бундеслигата лайпциг взе своето последния
Слушай новината

Байер Мюнхен постигна една от най-убедителните си победи от началото на настоящия сезон, след като разгроми с 8:1 у дома състава на Майнц в среща от 25-ия кръг на Бундеслигата.

На "Алианц Арена" двубоят започна ударно за футболистите на Томас Тухел, които до 20-ата минута вече имаха аванс от два гола благодарение на Хари Кейн и Леон Горецка.

Надием Амири върна един гол за гостите скоро след изтичането на първия половин час игра, но до почивката още едно попадение на Кейн направи резултата 3:1 в полза на "баварците".

След подновяването на играта домакините се развихриха, като голове за тях реализираха Томас Мюлер, Джамал Мусиала и Серж Гнабри, за да покачат аванс на своя тим до 6:1. До края пък остана време за Хари Кейн да оформи своя хеттрик и за Горецка да оформи крайното 8:1, вкарвайки за втори път в мача.

Разгромната победа помогна на Байерн да събере 57 точки, с които тимът остава на второто място в класирането, но в същото време продължава да изостава на седем пункта от лидера Байер Леверкузен. Майнц заема предпоследната 17-а позиция с 16 пункта.

Междувременно в друга среща от 25-ия кръг отборът на Ред Бул Лайпциг стигна до очакван успех с 2:0 на свой терен срещу последния Дармщат.

Двубоят започна отлично за "биковете", които поведоха още в 3-ата минута след автогол на шведа Томас Поплър Ишърууд.

В началото на второто полувреме пък резервата Кристиан Шлагер беше точен за 2:0, носейки успех №14 на своя тим през кампанията.

След него РБ Лайпциг временно се изкчи до 4-ата позиция с 46 точки, докато Дармщат остава твърдо на дъното с едва 13 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое спря пропадането в Първа лига след успех срещу Черно море
Берое спря пропадането в Първа лига след успех срещу Черно море
Гладът е по-опасен от бомбите в Газа
Гладът е по-опасен от бомбите в Газа