НОВИНИ

Байерн стартира защитата на титлата с категоричен успех в Бремен, Кейн с гол и асистенция

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:35, 18.08.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
байерн стартира защитата титлата категоричен успех бремен кейн гол асистенция
Слушай новината

Шампионът в немската Бундеслига през последните 11 сезона Байерн Мюнхен започна успешно защитата на своята титла, след като надигра с 4:0 като гост състава на Вердер Бремен.

Двубоят ще се запомни и с дебюта за "баварците" като титуляр на Хари Кейн, който се отчете с гол и асистенция за своя тим.

Всичко започна още в 4-ата минута, когато Кейн изведе сам срещу вратаря Лирой Сане и германецът преодоля Иржи Павленка за 1:0.

Футболистите на Вердер Бремен можеха да отговорят много бързо чрез своя голмайстор Никлас Фюлкруг, който беше точен с глава за 1:1 в 9-ата минута, но попадението бе правилно заради засада.

В крайна сметка минималният аванс на Байерн се задържа до 75-ата минута, в която Алфонсо Дейвис асистира на Хари Кейн, който с удар от границата на наказателното поле отбеляза първия си гол в германския футбол.

Този епизод предреши и крайния изход от срещата, тъй като в оставащото време домакините рухнаха и допуснаха още две попадения, като първо Сане покачи на 3:0, а в добавеното време Матис Тел оформи крайното 4:0.

Българският национал Илия Груев-младши остана резерва за "бременските музиканти", въпреки че този път бе включен в групата за срещата. Това със сигурност отново поражда слухове, че младият футболист ще напусне тим преди края на летния трансферен прозорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписаха Серхио Рико от болницата в Севиля
Изписаха Серхио Рико от болницата в Севиля
Националите до 14 г. завършиха с успех участието си в груповата фаза на Словения Бол
Националите до 14 г. завършиха с успех участието си в груповата фаза на Словения Бол