НОВИНИ

България изпраща деветима представители на Световното първенство по вдигане на тежести в Богота, Колумбия

българия изпраща деветима представители световното първенство вдигане тежести богота колумбия
bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 13.11.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще бъде представена от общо деветима щангисти на Световното първенство в Богота, Колумбия през декември, обяви старши треньорът на националния отбор Иван Иванов в предаването "Арена спорт".

Иванов гостува заедно с двама от най-изявените ни щангисти Ангел Русев и Карлос Насар, като тема на разговор беше именно планетарният шампионат в Колумбия.

"Надявам се да се представим добре на това първенство. Предвид факта, че то е квалификация за Олимпийските игри в Париж мисля, че момчетата ще се представят достойно. Като заявки всички момчетата са между първо и шесто място, Надежда Мей-Нгуен при жените също. Единствено Галя Шатова е малко по-назад, но мисля, че тя с времето ще се стабилизира. Всеки един състезател, който се справи с тежестите, с които се справя в тренировките ще запише добро класиране. Аз ще съм доволен, ако те го постигнат", сподели Иван Иванов.

Олимпийският шампион от Барселона 1992 посочи и кои ще бъдат деветимата български състезатели, които ще участват на Световното първенство, което ще се проведе в периода 5-16 декември.

"Заминаваме със 7 момчета и 2 момичета. При момичетата ще ни представят Надежда Мей-Нгуен и Галя Шатова. При мъжете Ангел Русев, Габриел Маринов, Валентин Генчев, Божидар Андреев, Карлос Насар, Дейвид Фишеров и Васил Маринов", заяви българският наставник.

Представителят ни в леката категория Ангел Русев сподели, че целта пред него е спечелването на поне два медала.

"Целта ми е да вляза в медалите. Както се знае, на мен изхвърлянето ми е по-слабото движение, така че ще се постарая в изтласкването и в двубоя да бъда близо до златния медал. Иска ми се да взема поне два медала", каза русенският щангист.

Световният шампион от миналата година Карлос Насар пък е убеден, че може да дублира титлата си от първенството в Ташкент, Узбекистан през 2021 година.

"В главата ми всичко е наред. Аз не съм спирал да тренирам. Имах контузии заради които ми се наложи да почивам два месеца, но като цяло не съм се отделял и за момент от спорта. Според мен мога да повторя успеха си от миналата година, но има още месец до самото състезание. Всичко може да се случи, но аз отивам за златния медал", заяви Карлос Насар.

Целия разговор гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Европейци": Фирма от Пещера прави обувките за продукции като "Дома на дракона" и "Междузвездни войни"
В "Европейци": Фирма от Пещера прави обувките за продукции като "Дома на дракона" и "Междузвездни войни"
"Тропическа градина" на международното летище в Доха (Снимки)
"Тропическа градина" на международното летище в Доха (Снимки)