НОВИНИ

България загуби и от Уелс

българия загуби уелс
bnt avatar logo
от БНТ
23:40, 14.10.2020
Чете се за: 01:33 мин.
У нас

Поредна загуба за българския национален отбор по футбол. България загуби от Уелс с 0:1 в двубой от група 4 на Лига B от турнира "Лига на нациите". Гола отбеляза резервата Джонатан Уилямс в 85-ата минута.

Срещата на стадион "Васил Левски" не предложи почти никакви интересни моменти, а най-стряскащото за българите е, че за цял мач те така и не отправиха точен удар към вратата на Уелс, пише bntsport.bg.

Уелсците също не впечатлиха със своето представяне, но бяха по-активни през цялото време и при една от хубавите си атаки, стигнаха до гол, възползвайки се от грешка в нашата отбрана.

Двубоят започна с ясно изявено превъзходство за гостите, като българите рядко играха с топката. В първите десет минути „драконите“ стигнаха до два ъглови удара, след които Джо Родън създаде напрежение, но без да застраши сериозно вратата на Николай Михайлов.

Като цяло през това първо полувреме липсваха интересни моменти, пред която и да е двете врати.

Около 20-ата минута на двубоя Хари Уилсън на два пъти опита да застраши нашата врата, но в единия случай стреля високо, а в другия игра с ръка.

Българите действаха все така, безидейно, в предни позиции, като за първите 45 минути не създадоха нито едно положение пред Уейн Хенеси.

Второто полувреме започна с един, безкрайно неточен, удар на Норингтън-Дейвис, а секунди след това бе извършено грубо нарушение в центъра срещу Сисиньо.

Тези действия разгневиха играча на Лудогорец и това предизвика прехвърчане на искри между няколко футболисти, но съдията Алияр Агаев бързо потуши напрежението с два жълти картона.

Точно след час игра Матондо направи много добър пробив по левия фланг, влезе навътре и стреля опасно, но за наше щастие покрай целта.

В 74-ата минута отново той, пропиля най-доброто положение в мача до момента. Тайлър Робъртс достави чудесно центриране отдясно за нахлуващия Матондо, който обаче, оставен непокрит, стреля над вратата.

В 83-ата минута Нико Уилямс стреля по земя право в ръцете на Николай Михайлов. Първоначално вратарят на Левски изпусна топката, но бързо коригира грешката си и улови.

Две минути по-късно Нико достави прекрасно центриране за Джонатан Уилямс, който от движение стреля неспасяемо под гредата на Николай Михайлов за 1:0.

До края на мача българите отново не измислиха нищо в предни позиции и така инкасираха поредна загуба и продължават с черната серия без победи.

Вече броя на мачовете без успех за трикольорите е 18.

Победата пък върна Уелс на върха в нашата група с две точки аванс пред Финландия. България остава на последното място със само една точица.

Още спорт четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-топло днес
По-топло днес
Слаба България загуби от Уелс без да отправи точен удар
Слаба България загуби от Уелс без да отправи точен удар