НОВИНИ

Българската Асоциация на Родители на Тенисисти (БАРТ) стартира нова инициатива в подкрепа на подрастващите

подкрепа развитието децата тениса барт осигурява възможности спаринги партньорство бнтц съдействието бфт
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 24.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската Асоциация на Родители на Тенисисти (БАРТ) стартира нова инициатива в подкрепа на развитието на децата-тенисисти, с която иска да се даде възможност на подрастващите да прекарват повече време на корта и да надграждат своята спортни умения.

БАРТ в партньорство с БНТЦ и със съдействието на Българската Федерация по Тенис стартират пилотен проект в гр. София, чрез който ще осигурява безплатни тенис кортове за деца до 10, 12, 14 и 16 години, които искат да играят спаринг мачове всеки ден през седмицата, включително и уикенда.

Ще има осигурени по 3 безплатни корта на БНТЦ в Борисовата градина в следните часови зони: от понеделник до петък в 10-12 ч. и 14-16 ч, а през събота и неделя в 14-16 ч., на които предварително записали се деца, ще могат да играят напълно безплатно. Деца от всички клубове на България ще имат достъп до тези кортове и ще могат да ги ползват безвъзмездно.

При наличие на голям интерес и желание за ползване на кортовете от децата през ваканцията, проектът ще продължи цяло лято, за да може повече деца да ползват базата.

Информация за записването и ползване на кортовете, може да откриете на сайта на БАРТ.

Сдружение „Българска Асоциация на Родителите на Тенисисти" (БАРТ) е неправителствена организация на родителите на деца и младежи, практикуващи тенис на корт, която свързва и обединява всички заинтересовани страни в съвместна работа и партньорство, с цел успешното развитие на детско-юношеския тенис в България. Основната мисия на асоциацията е да популяризира тенис спорта сред подрастващите и свърже родителите на тенисисти с цел подпомагане и съдействие във всяка една дейност, свързана с развитието и надграждането на спортното и личностното развитие на децата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хариет Дарт приключи участието си на турнира в Бирмингам след загуба от Анастасия Потапова
Хариет Дарт приключи участието си на турнира в Бирмингам след загуба от Анастасия Потапова
Интер Маями обяви привличането на Серхио Бускетс
Интер Маями обяви привличането на Серхио Бускетс