НОВИНИ

Берое отнесе глоба от 6000 лева след мача с Лудогорец

берое отнесе глоба 6000 лева мача лудогорец
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 11.04.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз оповести наказанията на клубовете от елита след изиграването на почти всички срещи от 26-ия кръг на Първа лига.

Най-голяма глоба отнесе тимът на Берое (Стара Загора) - 6000 лв., като 5000 са за неизпълнение на разпореждане на делегата по време на двубоя с Лудогорец, загубен от заралии с 0:1. Останалите хиляда лева от санкцията са за нецензурни скандирания от феновете на Берое.

Глоби от по 2000 лева получиха и тимовете на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА след двубоя помежду им на стадион "Лаута", спечелен от "смърфовете" с 2:0. Наказанията са наложени заради хръляне на предмети и нецензурни скандирания от страна на привържениците на двата тима.

Ръководството на Левски ще трябва да заплати санкция от 1300 лева заради нерегламентирано използване на факли и нецензурни скандирания от страна на "сините" фенове по време на домакинството на Черно море (Варна), спечелено от столичани с 2:0 на "Герена".

След нулевото равенство межу Арда и ЦСКА, тимът от Кърджали ще трябва да изплати глоба от 1000 лева за нецензурни скандирания от страна на публиката на "Арена Арда", докато Ботев (Пловдив) е глобен с 300 лева са нерегламентирано използване на факли на "жълто-черните" фенове по време на победата с 2:0 над Локомотив (София).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Булгаргаз" предлага ръст от 4.2% на природния газ през юни
"Булгаргаз" предлага ръст от 4.2% на природния газ през юни
Задържаха трима шофьори на тирове на "Дунав мост – Русе" за даване на подкуп и агресивно поведение
Задържаха трима шофьори на тирове на "Дунав мост – Русе" за даване на подкуп и агресивно поведение