НОВИНИ

БФС взе участие във форума "Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности"

бфс взе участие форума държавата подкрепа спорта възможности
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 27.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Българския футболен съюз беше сред участниците в първия по рода си Информационен ден "Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности".

Събитието, провело се днес в София Тех Парк, беше организирано от министъра на младежта и спорта Весела Лечева и министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, а лично президентът на Република България Румен Радев приветства присъстващите федерации и клубове. Във форума взеха участие още министрите на електронното управление Георги Тодоров, на образованието и науката проф. Сашо Пенов и на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Българският футболен съюз бе представен от зам. изпълнителния директор Христо Запрянов, техническия директор Георги Иванов, мениджъра „Стратегическо управление“ Андрей Петров и маркетинг директора Пламен Петров, а сред участниците беше и президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

На събитието бяха представени ресурсите, с които министерствата и структурите към тях могат да подпомогнат развитието на масовия и професионалния спорт, като беше дадена възможност представителите на заинтересованите страни да осъществят контакти с експерти и да споделят опит в подкрепа на проекти със спортна насоченост.

В началото на февруари Българският футболен съюз инициира революционен проект с участието на федерациите по волейбол и баскетбол за разработване и интегриране на цялостна стратегия за дигитално развитие на българския спорт. Идеята бе подкрепена от пет министерства, в т.ч. ММС и МИР. В края на март бе проведена работна среща на високо ниво, на която бяха обсъдени необходимите стъпки за внедряване на научните нововъведения в професионалния и масовия спорт. Днешният форум е продължение на съвместните усилия на трите най-масови отборни спорта за ангажиране на държавните и бизнес структури в подкрепа на спортните федерации и клубове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна излиза с най-добрите си футболисти срещу Локомотив Пловдив
Спартак Варна излиза с най-добрите си футболисти срещу Локомотив Пловдив
Георги Иванов: Многото школи са проблемът на българския футбол
Георги Иванов: Многото школи са проблемът на българския футбол