НОВИНИ

БНТ и Румънската обществена телевизия в телевизионно сътрудничество

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:40, 05.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Копродукции и обмен на предавания между БНТ и румънската обществена телевизия, обсъдиха генералните директори на двете медии.

Според Емил Кошлуков, България е по-позната в Румъния заради многото румънски туристи по Черноморието, докато ние знаем много малко за тях. Фолклор, история, кухня, география са сферите, в които можем да се опознаем по-добре и това е задача на обществената телевизия, смята генералният директор на БНТ.

"Русе е огромен град в България и столицата, която е на 60 км от него е Букурещ, не е София. Но, ако отидем с вас в Русе и на улицата попитаме десет човека как се казва кмета на Букурещ - няма да знаят. А им трябва, защото работят с Букурещ, имат бизнес с Букурещ. Русе се издържа от румънците в голяма степен. Трябва да знаем повече за двете страни. Втората ми цел е да се опитаме да направим копродукции, съвместни сериали, филми, обмен на продукции, на предавания", заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"Смятам, че е много важно Румънската обществена телевизия и Българската национална телевизия да си сътрудничат, да споделят информация, новини, които са интересни както за румънските, така и за българските зрители. Знаете, че понякога нашите новини са фокусирани повече към международните събития и по-малко към регионалните. Но местните новини са по-важни за ежедневието на хората отколкото международните", каза генералният директор на Румънската обществена телевизия Дан Кристиан Туртурика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшиво положителен тест за дрога след употребата на паста за зъби
Фалшиво положителен тест за дрога след употребата на паста за зъби
Аслъхан Мехмедова донесе пета победа за България на Купа „Странджа“
Аслъхан Мехмедова донесе пета победа за България на Купа „Странджа“