НОВИНИ

Борислав Крачанов: Липсата на опит си оказа влияние

"Това са мачове, от които трябва да се учим, за да израстваме", каза специалистът

борислав крачанов следващите мачове шампионска лига опитаме опълчим изявените отбори
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:14, 16.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов изрази разочарованието си от поражението с 0:3 гейма от унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в последния мач на тима в груповата фаза на Шампионска лига по волейбол за жени. По този начин "жълто-сините" завършиха последни в групата и не успяха да се преборят за третото място, което дава право на продължаване към четвъртфиналите в турнира за Купата на ЦЕВ.

"Това, че не успяхме да затворим първия гейм, ни повлия чисто ментално и се пренесе във втория и в третия гейм. Липсата на опит си оказа влияние, но трябва да отдадем заслуженото и на нашите противници. В средата първия гейм започнаха да сервират по-силно и от там дойдоха проблемите при нас. Искаха повече от нас да победят и стигнаха до успеха. Това са мачове, от които трябва да се учим, за да израстваме", коментира след срещата Крачанов.

"Мисля, че в Унгария сервирахме по-силно в тяхната зала и съответно стояхме по-добре във фаза блок-защита, докато днес стана обратното. Трудно е да играеш постоянно на високи топки. Опитахме се да направим това, което бяхме тренирали. На моменти се получи, но трябва да си извадим поуките и да продължаваме по-силно, за да ни се получат нещата", каза още наставникът на Марица.

"Пътят, по който сме тръгнали, е дълъг. Ще има доста перипетии. Ще побеждаваме и ще губим, но въпросът е да извървим правилно пътя. Ще го извървим, но трябва всички да бъдем уверени и търпеливи. Ако смятаме, че всичко ще ни се получи лесно - видя се, че няма да стане. Има какво да учим от нашите противници и какво да крадем от тях. Сега трябва да изчистим максимално бързо главите, да махнем тази тежест и да се фокусираме върху финала за Купата на България. Това е една от нашите цели през сезона, така че трябва да си я спечелим", завърши Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Колев се класира за втория кръг на турнира Тенис Европа в Болтън
Пламен Колев се класира за втория кръг на турнира Тенис Европа в Болтън
Отново кола в пясъка: Шофьор заседна на плажа във Варна (СНИМКИ)
Отново кола в пясъка: Шофьор заседна на плажа във Варна (СНИМКИ)