НОВИНИ

Борна Чорич си осигури полуфинал с Алкарас в Мадрид

григор димитров борна чорич втория кръг ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 04.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Хърватинът Борна Чорич спря сензационния път на 24-годишния германец Даниел Алтмайер на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Мадрид и си осигури полуфинал срещу Карлос Алкарас. Чорич, който е поставен под номер 17 в мъжката схема, се справи с играещия като лъки-лузър Алтмайер с 6:3, 6:3.

Но опитът на 26-годишния тенисист, който вдигна първи трофей от турнир Мастърс 1000 миналата година в Синсинати, се оказа от решаващо значение за крайния изход. Той направи пробив за 3:1 в първия сет, след като ретурите му се оказаха трудна задача за Алтмайер и от третата точка за пробив успя да вземе подаването на противника. От този момент до края на мача той не позволи изненади. Методично успя да поведе при подаване на противника и във втория сет.

За втори път полуфиналист, роденият в Загреб Чорич доминираше в първия сервис и в нито един момент не позволи да му бъде направена точка за пробив. Така след час и 14 минути той продължава към полуфинала, където ще срещне водачът в схемата и защитаващ титлата си испански младок.

Алтмайер пристигна в испанската столица с една победа в основната схема на Мастърс 1000 във визитката и загуби във финалния кръг на квалификациите от Юрий Родионов. Но след като влезе в жребия като щастлив губещ, 24-годишният играч стигна чак до четвъртфиналите без загубен сет.

"Винаги съм обичал да играя в Мадрид. Имат много, много хубави моменти и знам, че мога да постигна още. Дойдох много по-рано от обикновено в Мадрид, като единствената ми цел беше да се подготвя максимално добре. Смятам, че този Мастърс е много различен турнир в сравнение с другите", заяви Чорич след успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво правят
Кирил Петков: Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво правят
Заседанието на НС започна с декларации за 120-годишнината от смъртта на Гоце Делчев
Заседанието на НС започна с декларации за 120-годишнината от смъртта на Гоце Делчев