НОВИНИ

Ботев Пловдив е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на България

Пловдивчани се наложиха над Етър с 4:2

Ботев Пловдив Етър Велико Търново
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:32, 07.12.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на България. Днес "канарчетата" се справиха с 4:2 като гост на Етър, като в последните 7-8 минути срещата се превърна в истински трилър.

Най-добрата възможност за първата част се откри пред гостите в 37-ата минута. Тя беше създадена от Ивелин Попов, който намери по страхотен начин Уме Емануел. Африканецът тръгна с топката в наказателното поле, стреля в близкия ъгъл, но Гуарноне се отличи с блестяща намеса.

В 65-ата минута Мартин Секулич откри резултата след щастлив рикошет и неразбирателство в защитата на етърци. Акере центрира от дясно, при опита си да изчисти Пламен Димов просто му заложи топката и Секулич я прати в мрежата.

Седем минути по-късно канарчетата удвоиха преднината си с много хубава комбинация, завършена от Джеймс Етоо от воле. Ивелин Попов напредна необезпокояван от ляво, спря и подаде мек пас на Ето'о, който от въздуха простреля Гуарноне на вратата на Етър.

Етър тръгна по-смело в атаки в последните минути, което отвори шансове и за контраатаки на Ботев. В 85-ата минута Валери Христов спаси вратата на домакините от трето попадение, а в ответната атака с далечен изстрел Кнежевич прати топката в мрежата и върна интригата.

Две минути по-късно гостите отново дръпнаха с два гола. Две резерви направиха комбинация - Акере и Степонавичюс, след което литовският нападател сервира топката на Уме Емануел на празна врата, който вкара за 1:3.

Етър върна и втори гол, дело също на две резерви. Крум Стоянов проби от ляво и подаде на Ивайло Димитров, който от 5-6 метра не сбърка и пак върна интригата.

В последната минута на добавеното време, когато и италианският вратар на домакините се беше включил в атака, ботевци отнеха топката и направиха контраатака. Акере се отскубна и преодоля последния в защитата и на празна врата оформи крайния резултат 4:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 2 седмици след снежното бедствие: Все още без ток са някои домакинства във Великотърновско
Близо 2 седмици след снежното бедствие: Все още без ток са някои домакинства във Великотърновско
НАСА отбелязва четвърт век от пускането в експлоатация на МКС
НАСА отбелязва четвърт век от пускането в експлоатация на МКС