НОВИНИ

Брутално насилие: Българска певица е в болница, след като е пребита от бившия си мъж

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
22:29, 16.11.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Брутален побой над жена в центъра на София - певицата и басистка Сибила Серафим е била жестоко пребита и в момента е в "Пирогов" с тежки травми. Побоят е бил толкова тежък, че се наложила операция за смяна на тазобедрена става. За нападението е повдигнато обвинение на бившия приятел на певицата, с когото са разделени близо 10 години.

Вечерта на 6 ноември. Солистката на групата "Лес Енимос Соваж" присъствала на рожден ден. Там бил и бившият ѝ приятел. Когато тръгнала да си ходи, той я догонил и изтръгнал телефона от ръката ѝ. Певицата разказва, че опитала да го вземе, но получила силен удар.

"Замахна и ме удари толкова силно, че аз излетях във въздуха и паднах. Нямаше как да стана, кракът ми беше счупен, болката беше ужасяваща, той продължи да се опитва да ме изправи, да си мисли, че мога да стоя, да ми крещи. За мен най-шокиращото в този случай е, че той не извика линейка", каза Сибила Серафим.

В момента Сибила все още е в болница.

"Моята тазобедрена става е сменена в момента, аз не мога да ходя, с ортеза съм на ръката, на счупената ръка и се възстановявам, но съм решила да се боря и да не оставям това ненаказано"

Певицата разказва, че не за първи път е тормозена от бившия си приятел, но не е подавала сигнали от страх, че ще стане още по-лошо. Смята това за грешка.

"Бил е агресивен по време на връзката ни, имал е актове на насилие над мен, но тогава си мислех, че просто съм се отървала с това. Много години той идваше на концерти, аз съм викала охрана, за да го махат от концерт"

Сибила Серафим дава гласност за побоя заради многото случаи на насилие.

"Никой няма право да напада друг, особено по-слаб от него, да гго удря и да си представя, че това е в реда на нещата. Това не е в реда на нещата"

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на мъжа. То е за причиняване на средна телесна повреда. Пуснат е под гаранция. Назначени са експертизи и се търсят свидетели на побоя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенция "Митници": България може да изнася руски нефтопродукти и за други страни, освен Украйна
Агенция "Митници": България може да изнася руски нефтопродукти и за други страни, освен Украйна
Испания постигна лесен успех срещу Кипър в квалификациите за Евро 2024
Испания постигна лесен успех срещу Кипър в квалификациите за Евро 2024