НОВИНИ

Чехия и Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса от днес

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:04, 14.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Европа затяга мерките в борбата срещу коронавируса. Въвеждат се частични карантини, не са изключени и вечерни часове. Броят на новозаразените се увеличава значително.

Световната банка отпуска 12 млрд. долара, които да гарантират, че развиващите се страни ще имат достъп до ваксина срещу Covid-19, когато такава има.

ЧЕХИЯ
От днес в Чехия са затворени учебните заведения, баровете и клубовете. Ресторантите работят при строги правила. Новите мерки ще са в сила през следващите 3 седмици.

Нови мерки срещу COVID-19 в Чехия: Учениците минават дистанционно, затварят ресторанти и барове

НИДЕРЛАНДИЯ
Частична карантина е наложена и в Нидерландия. За поне месец затворени остават кафенета, барове, заведения за хранене. След две седмици ще бъде направена ревизия на мерките.

От днес във Великобритания действа тристепенната система за защита от COVID-19. По-голямата част от страната се намира в най-ниската възможна степен, но има региона, особено в северната част, за които важат по-строги рестрикции.

COVID-19 в Европа: Нови ограничителни мерки влязоха в сила в много страни

ФРАНЦИЯ
Очаква се по-късно днес президентът на Франция да обяви нови карантинни мерки. Според предварителната информация, в най-засегнатите населени места, сред които и Париж, ще бъде въведен вечерен час.

В глобален мащаб - заразените с коронавирусна инфекция вече са над 38 милиона, жертвите на опасния щам - над милион.

Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО: Трябва да знаем, че това е неравномерна пандемия. Държавите реагират различно, и са различно засегнати. Почти 70% от случаите през изминалата седмица са регистрирани в 10 държави, и почти половината от новозаразените са в само три страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев е на посещение в Гърция
Румен Радев е на посещение в Гърция
Нов рекорд на заразени с COVID-19 у нас: 785 случая за денонощието
Нов рекорд на заразени с COVID-19 у нас: 785 случая за денонощието